Uitstekend eerste halfjaar voor toerisme naar Duitsland

Het vakantieland Duitsland registreert ook in de eerste zes maanden van 2014 weer recordhoogtes in het inkomend toerisme: uit voorlopige cijfers van het Statistische Bundesamt blijkt dat er 32,8 miljoen buitenlandse overnachtingen in accommodaties met tien of meer bedden zijn geteld.

Dit betekent een toename van 1,9 miljoen overnachtingen en een groei van zes procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Nederlandse toeristen brachten in deze periode bijna 63.000 meer overnachtingen in Duitsland door, een toename van 1,5 procent.

Meest succesvolle junimaand ooit

Alleen al de maand juni laat een stijging van zes procent van het aantal internationale overnachtingen zien en is daarmee de meest succesvolle junimaand sinds de invoering van de overnachtingsstatistieken in 1992. Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) licht toe: „De dynamische ontwikkeling van het incoming toerisme zet door. Elke maand van het eerste halfjaar van 2014 was beter ten opzichte van de ook al uitstekende cijfers in het vorige jaar. In het eerste halfjaar van 2013 registreerden we al een groei van maar liefst 3,2 procent, in 2014 is dat percentage bijna verdubbeld. Dankzij deze voorsprong hebben we een goede kans om de actuele politieke en economische onzekerheden in belangrijke markten voor het toerisme naar Duitsland op te vangen. Zo hopen we aan onze groeiprognose van 1 à 3 procent vast te kunnen houden”.
 
ZIE OOK: Ontdek de rijke historie van Thüringen
 
Ook vanuit Nederland werden beduidend meer overnachtingen in Duitsland geteld. In de eerste zes maanden van 2014 kwam de teller op 4.243.586 overnachtingen, 62.713 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat komt neer op een stijging van 1,5 procent. Het Wereldkampioenschap Voetbal heeft Nederlanders niet aan huis gekluisterd; de maand juni was goed voor een toename van 7,3 procent van het aantal Nederlandse overnachtingen in Duitsland.
 

 

Duitsland, een kwart eeuw herenigd

Dit najaar herdenkt Duitsland dat de Muur 25 jaar geleden viel. Vanaf 2015 wordt het zilveren jubileum van de Duitse hereniging gevierd. Gebeurtenissen die niet alleen tot de meest gedenkwaardige momenten van de moderne geschiedenis behoren, maar die ook een enorme verrijking voor het toerisme naar Duitsland tot gevolg hadden. Het nieuwe Duitsland kreeg er honderden toeristische hoogtepunten bij. Met uiteraard een hoofdrol voor Berlijn, maar ook steden als Dresden en Leipzig gelden als herontdekte parels achter het voormalige IJzeren Gordijn, net als de architectuur van het Bauhaus, de sporen van Luther en de ongerepte natuur in het vroegere grensgebied.

Op www.germany.travel/germany-reunified bieden 25 bijzondere perspectieven een frisse blik op het jonge, levendige vakantieland Duitsland. Rond de dag van de Duitse Eenheid op 3 oktober start het Duits Verkeersbureau een radiocampagne met als thema de grenzeloze veelzijdigheid van het vakantieland Duitsland. De spots worden uitgezonden op de 13 publieke regionale radiozenders van ORN en de 14 commerciële stations van E Power.

Comments are closed.