Turkish Airlines breidt netwerk uit in Oost-Afrika

Asmara is het eerste aanvliegpunt in Eritrea voor Turkish Airlines. Eritrea is het 27ste land in het vluchtennetwerk van de Airline op het Afrikaans continent. In totaal vliegt Turkish Airlines nu op 108 landen.


turkish-airlines-route

Vergroting van positie in Afrika

Turkish Airlines, welke vliegt naar de meeste landen ter wereld en vier jaar op een rij is benoemd tot “Europe’s Best Airline Company”, voegt Asmara (Eritrea) toe aan haar vluchtennetwerk. Door deze toevoeging vergroot Turkish Airlines haar (effectieve) positie in Afrika.

 

ZIE OOK: Toeristische tips voor je reis naar Afrika

 

Turkish Airlines vliegt drie dagen per week naar Asmara op dinsdag, donderdag en zaterdag vanaf Istanboel. Deze vluchten starten vanaf 19 augustus.

 

 

Tarieven

Introductieprijzen voor retourtickets van Istanboel naar Asmara zijn verkrijgbaar vanaf 464 euro (inclusief belastingen en toeslagen). Daarnaast is er een speciale aanbieding voor Miles&Smiles leden voor de eerste 6 maanden op de nieuwe bestemming. Voor 25% minder Miles&Smiles, kunnen de leden een ticket of upgrade kopen. Om de dienstregeling te bekijken, kijk op www.turkishairlines.com, bel het call center op +90 212 444 0849 of bezoek een Turkish Airlines verkoopkantoor.

Ethiopische Koninkrijk

Eritrea werd onder soevereiniteit van het Aksum Koninkrijk verbonden aan het Ethiopisch Koninkrijk in 950. Eritrea heeft haar onafhankelijkheid verkregen als resultaat van een referendum gehouden in april 1993. Asmara is de hoofdstad van het land en is het politieke en industriële centrum van het land. De stad heeft 400.000 inwoners en is gelegen op 2.450 m hoogte. De officiële talen van Eritrea zijn Arabisch en Tigrinya. Arabisch wordt vooral gesproken in de kust regio’s en langs de Sudanese grens. Rond de hoofdstad Samara wordt er ook veel Italiaans gesproken.

Comments are closed.