Regent het buiten? Speel met zand en water bij NEMO

Wil je graag met zand en water spelen, maar regent het buiten? Kom dan naar de tijdelijke tentoonstelling Wonder of Wetenschap in NEMO. Maak een draaikolk in water, ontdek hoe de mysterieuze duiker in de fles werkt, laat de zandslinger prachtige patronen maken en experimenteer met het wonderlijke kinetische zand. De tentoonstelling zal tot 26 oktober te zien zijn in Science Center NEMO.


Natuurwetenschappelijke verschijnselen

De tentoonstelling Wonder of Wetenschap gaat over alledaagse, maar ook verbijsterende natuurwetenschappelijke verschijnselen, zoals zwaartekracht, licht, geluid en statische elektriciteit. Bezoekers kunnen in de tentoonstelling zelf de natuurverschijnselen oproepen en direct zien en ervaren hoe het werkt.
 

ZIE OOK: Bezienswaardigheden in Amsterdam

 
Wat is het effect van een prisma? Hoe kan een steen zweven? En hoe kun je geheimschrift toch lezen. Is het een wonder of pure wetenschap? De tentoonstelling sluit aan op de populaire NEMO tentoonstelling Fenomena. De eenvoudige experimenten in deze tentoonstelling zijn zeer geschikt om publiek van jong tot oud te laten ontdekken waar het bij wetenschap om gaat.

 

 

Wonder of Wetenschap

De tentoonstelling Wonder of Wetenschap is mede mogelijk gemaakt door hoofdpartner Shell, BankGiro Loterij en Air Liquide. NEMO is het grootste science center van Nederland en is voor bezoekers van alle leeftijden. NEMO laat een breed publiek op actieve wijze ervaren hoe fascinerend, leuk en nuttig wetenschap en technologie zijn. Dit doen we met een grote diversiteit aan programma’s, tentoonstellingen, activiteiten en evenementen.

Comments are closed.