Rio Grande do Sul: romantisch avontuur in de bergen

Ademende natuur, een rijke keuken en de grootste wijnregio van Brazilië, de deelstaat Rio Grande do Sul heeft het allemaal. Ga op een romantisch avontuur in de bergen, laat je verrassen door de gastvrijheid van de Gaucho’s en ontdek de wijncultuur van Brazilië.

Porto Alegre

Porto Alegre

Porto Alegre

Porto Alegre is de hoofdstad van de staat Rio Grande do Sul en staat bekend als de meest groene stad van Brazilië. Porto Alegre ligt aan de oevers van het Guaiba meer waar vijf rivieren in uitmonden. Naast de groene stadsparken, vele musea en een bruisend nachtleven, vind je langs de kustlijn een uniek ecosysteem dat plaats biedt aan veel wilde dieren en 9.288 soorten flora.
 
ZIE OOK: Weet jij wat de hoofdstad van Brazilië is?
 
Porto Alegre gezien? Dan is het tijd voor een romantisch avontuur in de bergen. Deze prachtige route van bijna 200 km voert langs kleurrijke bloemenvelden, groene valleien en watervallen. Breng onderweg zeker een bezoek aan Canela, een klein bergdorpje met 10.000 inwoners. Hier wordt elk jaar het Braziliaanse filmfestival gehouden. Het dorpje herbergt veel romantische hotels, maar ook luxe spa’s met een panoramisch uitzicht. Maak een wandeltocht door de bergen of ontdek als een gaucho te paard de omgeving. Ook vind je hier de Cascata de Caracol, een van de mooiste watervallen van Brazilië. Ga omhoog met de kabelbaan en geniet van het adembenemende uitzicht.
 

 

Eeuwenoude cultuur

Rio Grande do Sul is ook de thuisbasis van de Braziliaanse Gaucho’s. Deze Zuid-Amerikaanse cowboys staan bekend om hun gastvrijheid. Maak kennis met hun eeuwenoude cultuur en geniet van een traditionele churrasco, schapen- of rundvlees van de barbecue, en drink chimarrão, thee van verpulverde blaadjes van de hulstboom.

Wijnliefhebbers

Wijnliefhebbers kunnen in Rio Grande do Sul hun hart ophalen. De belangrijkste wijnstreek is Serra Gaúcha, ook wel ‘Uva e Vinho’(druif en wijn) genoemd. Deze streek is verantwoordelijk voor 85 procent van de wijnproductie. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een van de wijngaarden in Garibaldi. Honderd jaar geleden begon de familie Peterlongo hier mousserende witte wijn en champagne te produceren. De rondleidingen en de proeverijen zijn gratis.

Carcacol park in Porto Alegre

Carcacol park in Porto Alegre

Comments are closed.