Porteur-cycling is dé fietsmode voor 2015

Zware transportfietsen zijn passé. Steeds nadrukkelijker aanwezig in het straatbeeld zijn elegante frames, ranke buizen en subtiele details. Basil speelt hierop in met de nieuwe serie Basil Portland: stijlvolle vintage fietstassen en -accessoires, afgewerkt met hoogwaardige materialen en hippe details. De Portland-serie is het antwoord van Basil op ‘porteur-cycling’ als belangrijke trend.

Porteur-cycling dé fietsmode voor 2015

Porteur-cycling dé fietsmode voor 2015

Razend populair

Verfijnde, handgemaakte retro-fietsen van hippe merken als Crème, Van Lisch en Achille zijn razend populair. Hun verhaal grijpt meestal terug op het goede uit een recent verleden. Ook de Franse porteur (voordrager) blijkt een inspiratiebron voor de ongekende populariteit van vintage en retro. Porteur-fietsen werden in Frankrijk in de jaren vijftig gebruikt voor wedstrijden, met tientallen kilo’s kranten op de voordrager als extra ballast. De porteur-fiets is nu herontdekt en herontwikkeld door trendgevoelige fabrikanten.

 

ZIE OOK: Leukste fietsroutes in binnen- en buitenland

 

Basil-directeur Marthijn van Balveren:

Onze nieuwe retro-serie Basil Portland is geïnspireerd door ‘porteur-cycling’. Zware transportfietsen zijn passé. Wat we steeds meer zien in het straatbeeld zijn elegante frames, ranke buizen en subtiele details. Noem het ‘cycle chique’ of ‘jaren zeventig 2.0’.

De brede serie Basil Portland biedt allerlei mogelijkheden om je fiets smaakvol ‘aan te kleden’ en zo te laten zien wie je bent. Van Balveren:

Dress for the occasion, not for the ride. Dan wordt fietsen pas echt stijlvol.

Washable paper

Basil Portland is stijlvol, preppy en sportief. De producten zijn subliem afgewerkt met technisch hoogwaardige materialen en subtiele details van bijvoorbeeld washable paper. Van Balveren: “Washable paper geeft die typische vintage-sfeer. Deze onverslijtbare papieren labels kennen we van jeans. Ze gaan steeds meer krinkelen en worden door de jaren heen alleen maar mooier. Sommige tassen hebben een binnenvoering van de heritage-ruit uit Engeland. Zulke details geven onze producten die hippe uitstraling.”

 

 

Basil Portland

De nieuwe serie Basil Portland bestaat uit een front carrier, messenger bag, slim fit double bag, zadeltasje, women’s business bag, retro fietsbellen en rotan manden. Basil Portland is leverbaar vanaf eind 2014.

Comments are closed.