Succesvolle samenwerking Kennemer Duincampings en De Cultuurschool

Voor het tweede jaar op rij werken de Kennemer Duincampings samen met De Cultuurschool. Deze succesvolle samenwerking is ontstaan toen de Kennemer Duincampings op zoek was naar een partij die op camping Geversduin met kinderen en natuur goede ´knutsels´ kon maken.

Creatieve activiteiten op de camping

Creatieve activiteiten op de camping, foto door kinderkunstenaar Elin_Wanderlust

Simone den Haan van De Cultuurschool en kampeerder op camping Geversduin, zag de oproep en reageerde. De Cultuurschool gelooft dat hun benadering van beeldende vorming een welkome verbetering is van het aanbod. De kinderen leren creatief denken. Door het werken met materialen uit de natuur zoals planten en bloemen en de professionele begeleiding van diverse kunstenaars kwamen de kinderen vorig jaar al met bijzondere ‘knutsels’ thuis.

Samenwerking uitgebreid

Dit jaar is de samenwerking uitgebreid naar alle drie de campings. Ruben Klerkx, recreatiecoördinator van de Kennemer Duincampings:

Het is de ideale versterking van ons recreatieteam. Ook de teamleden ontwikkelen hun creativiteit onder begeleiding van deze kunstenaars.

Zes weken lang, elke week een andere thema, elke week een andere kunstenaar. Elke camping heeft zijn eigen visie, dus niet elke kunstenaar komt op elke camping. Het werk en de werkwijze van de kunstenaar past bij de camping waar hij of zij een week lang met de kinderen, en volwassenen tijdens een gezinsactiviteit, aan de slag gaat. Geen week is dus hetzelfde en alle is onder begeleiding van een professionele kunstenaar.

Uiteenlopende activiteiten

Van maskers maken tot monsterbos, van levensgroot Vikingvlot bouwen tot tandpasta maken, van een eigen T-shirt maken tot een stopmotionfilm, van zelf energie opwekken tot een camera obscura maken. Kinderen maken eigen munten van lood en er wordt geverfd met natuurlijke verf gemaakt van bieten, uien en bloemen. En veel daar tussen in. En alles in het thema van die week.
 

ZIE OOK: Toeristische tips voor Nederland

 
De Kennemer Duincampings zijn drie campings aan de Noord Hollandse kust in Nederland, met elke een eigen visie. Van nostalgie en vrijheid op camping Bakkum, tot natuur en avontuur op camping Geversduin, tot inspannend ontspannen met de elementen op camping de Lakens. Met diverse kampeerplaatsen en unieke logiesaccommodaties, zoals Strandhuisjes, Retrotrailers en Groentehuisjes, zijn de campings een innovatief en onderscheidend bedrijf in de receratiebranche.
 

 

De Cultuurschool

De Cultuurschool ontwikkelt projecten en activiteiten op maat voor scholen en instellingen die buitenschoolse activiteiten organiseren. Ook organisaties buiten het onderwijs die interesse hebben in kunst- en cultuurprojecten, kunnen bij hen terecht. De Cultuurschool bemiddelt tussen scholen, freelancers en creatieve organisaties en biedt zo een gevarieerd aanbod, onder andere op het gebied van beeldende vorming, nieuwe media, dans, theater en literatuur. De projecten lopen uiteen van gastlessen op het HBO tot een kunstprogramma van een jaar voor basisschoolleerlingen.

Knutselen bij de Cultuurschool

Knutselen bij de Cultuurschool

Van 11 t/m 15 augustus is de laatste week dat De Cultuurschool dit jaar op de campings actief is. Ze hebben voor enorm veel inspiratie gezorgd en brainstormsessies voor volgend jaar zijn al in gang gezet. De intentie is er om volgend jaar weer samen aan de slag te gaan.

Comments are closed.