2015 Eurovisie Songfestival vindt plaats in Wenen

De zestigste editie van het Eurovisie Songfestival vindt volgend jaar plaats in Wenen van 19 tot en met 23 mei. De Oostenrijks omroep ORF die het festival organiseert, liet de uiteindelijke keuze op Wenen vallen. Locatie wordt de Wiener Stadthalle dat plaats biedt aan 16.000 personen.

Conchita Wurst

Conchita Wurst

Wiener Stadthalle

Zowel de twee halve finales op 19 en 21 mei en de finale op zaterdag 23 mei, vinden plaats in het concert- en evenementenwalhalla van Wenen – de Wiener Stadthalle in het 15e district. De Oostenrijkse als vrouw verklede zanger Conchita Würst, haalde afgelopen mei met haar nummer ‘Rise Like A Phoenix’ de eerste plaats in Kopenhagen en zorgde daarmee dat het Songfestival in 2015 in Oostenrijk plaatsvindt. De ‘vrouw-met-baard’ zal ongetwijfeld in de Stadthalle gaan optreden tijdens het muziekfestival, waar ook internationale artiesten als Lady Gaga, Pink en Robbie Williams optraden.

Muziekfestijn

Wenen is uitermate geschikt om als locatie te dienen voor een dergelijk muziekfestijn. Vanaf de internationale luchthaven van Wenen – Vienna International Airport – zijn er verbindingen naar 177 bestemmingen in 69 landen. De binnenstad van Wenen is vanaf de luchthaven in 16 minuten bereikbaar met de City Airport Train (CAT). Dit najaar opent het nieuwe hypermoderne Centraal Station met een perfecte aansluiting op het openbaar vervoer. De metro, S—Bahn, bus en tramnetwerk ontsluiten het gehele centrum en buitenwijken van Wenen.

 

ZIE OOK: Tips voor een citytrip Wenen

 

Bezoekers beschikken over een ruim aanbod aan overnachtingsadressen: ruim 60.000 bedden in 428 hotels, waarvan 187 in de vier- en vijfsterren categorie. Binnen een straal van 5 kilometer van de Stadthalle staan 48.500 hotelbedden. Wenen telt zo’n 7.400 kroegen en restaurants, waarvan 800 in het centrum.

 

 

Ruime ervaring

De stad heeft ruime ervaring met het organiseren van grootschalige evenementen waaronder het AIDS liefdadigheidsevenement Life Ball, het World AIDS Congres, het Europees Radiologie Congres en het Europees kampioenschap voetbal in 2008. Wenen staat op de derde plaats in de International Congress and Convention Association (ICCA) ranglijst.

Schoenbrunn

Schoenbrunn

Wenen is uiteraard ook een cultuur-, muziek- en kunstmekka – vrijwel dagelijks heeft men keuze uit klassieke concerten, popconcerten en operavoorstellingen. Op de jaarlijkse muziekagenda prijken meer dan 15.000 optredens. Onlangs werd nog de loftrompet gestoken over culturele aanbod van Wenen, door lezers van de online stedengidsen GayCities.com: van alle 223 steden waar men op kon stemmen, scoorde Wenen het hoogst in de ‘Culture Hub’ categorie.

Comments are closed.