Thailand gehecht aan technologie

Reizigers uit Thailand zijn het minst bereid om hun mobiele apparaten op te geven wanneer zij op vakantie gaan, zo blijkt uit een nieuw wereldwijd onderzoek van Hotels.com. De gedachte om op vakantie te moeten gaan zonder hun geliefde gadget bezorgt 85% van de ondervraagde Thai koude rillingen.

Reizigers uit 28 landen

Het onderzoek, dat de digitale gebruiken van reizigers uit 28 landen in kaart brengt, laat zien welke reizigers er moeite mee hebben om de dagelijkse balans tussen werk en privé los te laten op het vakantieadres. Vlak na Thailand volgt Korea op plaats twee, met 78% van de ondervraagden die er problemen mee hebben om het zonder gadgets te stellen. Japan completeert de top drie met 69%.
 
ZIE OOK: Waarom internet de belangrijkste bron is voor reizigers
 
Nederland staat samen met Denemarken en Australië op een gedeelde twintigste plaats in de lijst. 29% van de ondervraagde Nederlandse reizigers moet er niet aan denken om de telefoon te missen tijdens een vakantie.
 

 
Bij thuiskomst heeft ruim een op de drie Nederlanders (36%) spijt van de tijd die zij besteed hebben aan mobiele apparaten. Geen wonder, want hoewel bijna alle ondervraagden (93%) op vakantie gaan om hun werk te vergeten, checkt de helft (50%) de zakelijke e-mail op het vakantieadres. Maar, werk is niet de enige reden achter het onvermogen om mobiele apparaten in de ban te doen. Nederlanders gebruiken hun gadgets tijdens vakantie ook graag voor het raadplegen van routekaarten en informatie over het weer, restaurants en bars en andere zaken op de bestemming.

Reizigers die het minst bereid zijn om afstand te doen van hun mobiele apparaten op vakantie

Thailand (85%)
Korea (78%)
Japan (69%)
China (67%)
Singapore (60%)
Taiwan (53%)
Noorwegen (53%)
Brazilië (52%)
Ierland (51%)
Finland (50%)
Hong Kong (46%)
Frankrijk (40%)
Rusland (40%)
Italië (39%)
Duitsland (36%)
Verenigd Koninkrijk (36%)
Verenigde Staten (35%)
Colombia (33%)
Nieuw-Zeeland (30%)
Denemarken (29%)
Australië (29%)
NEDERLAND (29%)
Mexico (28%)
Canada (27%)
Zweden (23%)
Spanje (23%)
Argentinië (22%)
India (20%)

Het onderzoek van Hotels.com verschaft tevens inzicht in de spullen waaraan Nederlanders de meeste waarde hechten tijdens een vakantie. De lijst wordt aangevoerd door het paspoort, wat aangeeft dat de ondervraagden hun vizier op het buitenland richten, gevolgd door een reisverzekering, zonnebril en zwemkleding. De smartphone is terug te vinden op plaats vijf. Reisgidsen worden minder belangrijk gevonden, op plaats tien. Het is goed mogelijk dat de functie van reisgidsen deels is vervangen door smartphones.

Top tien belangrijkste vakantiebenodigdheden voor Nederlanders

  • Paspoort
  • Reisverzekering
  • Zonnebril
  • Zwemkleding
  • Smartphone
  • Zonnebrandcrème
  • Deodorant
  • Scheermes
  • Sportkleding
  • Reisgids

Als het gaat om het aandikken van de vakantieverhalen voeren Chinezen de lijst aan. Meer dan twee derde (67%) van de ondervraagde Chinese reizigers overdrijft bij thuiskomst wel eens tegen familie of vrienden. Ook veel Duitsers (64%) en Koreanen (48%) bekennen indruk te willen maken door vakantieavonturen te verfraaien. Nederland is terug te vinden op plaats negen, ruim een derde (36%) van de ondervraagde reizigers geeft toe de vakantieverhalen wel eens op te kloppen.

Klik voor grote versie

Klik voor grote versie

Comments are closed.