Run op last minutes kampeervakanties

De zomervakantie is in volle gang. Juli en augustus vormen traditiegetrouw dé koopjesperiode voor last minutes-jagers. En het seizoen is nog niet ten einde, zeker als we de kampeervakantiemarkt onder de loep nemen. Dat concludeert Vacansoleil, Nederlands en Europees marktleider in georganiseerde campingvakanties.
logo-vacansoleil

Populaire maanden

Nu de zomervakantie langzaam haar einde nadert, gaat de zoektocht naar last minutes onverminderd voort. Na januari zijn juni en juli de populairste boekingsmaanden. In juni en juli gaat het voornamelijk om last minutes. “Onder de noemer Soleil Summer Sale pakt de Brabantse touroperator de hele zomer uit met last minutes, speciale dagaanbiedingen en door annuleringen vrijgekomen vakanties,” aldus marketing manager John Gerards. “In juni werden, mede dankzij een speciale WK-actie, 16 procent meer kampeervakanties geboekt dan in juni 2013.”

 
ZIE OOK: Camping tips in Europa
 

Er is nog steeds voldoende vraag, maar het aanbod in augustus slinkt zienderogen. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat de schoolvakantiekalender met één week is ingekort. Daardoor was de druk op augustus groter dan in voorgaande jaren. Maar het boekingsgedrag van de consument speelt ook een rol. “De meeste kampeervakanties zijn al maanden geleden geboekt,” aldus Gerards. “Steeds meer kampeerders kiezen graag voor zekerheid, ze willen graag naar die ene, speciale camping in hartje hoogseizoen. Vroeg boeken is dan het devies. Januari was niet voor niets onze topmaand wat het aantal boekingen betreft.”
 

 

Comments are closed.