Typhoon en Spinvis tekenen voor 1e editie Noorderliefde Festival

Noorderliefde is voor ons een unieke kans om fantastische artiesten als Typhoon en Spinvis midden in een woonwijk neer te zetten.
Typhoon en Spinvis

“Om het écht naar de mensen te brengen” zegt Jeroen Sprangers, bestuursvoorzitter van SummerJazz. “Noorderliefde is voor ons meer dan enkel een mooie naam”, “We willen echt een nieuw begrip introduceren in Leiden”, “Voor ons symboliseert Noorderliefde een plek waar iedereen samenkomt en mooie ervaringen met elkaar kan delen” aldus Sprangers. Hij benadrukt een bijzonder aspect van het festival: “Het is een gratis evenement”, “Noorderliefde is toegankelijk voor iedereen en dat willen we graag zo houden”. Heijmans en het Cultuurfonds Leiden maken dit nu mogelijk. Alle betrokken partijen hopen dat lokale initiatiefnemers in de toekomst het evenement zullen omarmen en het zal uitgroeien tot een vaste waarde in Leiden Noord.

Ook muzikanten uit de omgeving

Spinvis opent het festival op 31 augustus gevolgd door Typhoon, die met zijn voltallige band nummers van zijn alom geprezen nieuwe album Lobi Da Basi ten gehore zal brengen. Naast de grotere artiesten biedt Noorderliefde ook een podium voor talentvolle muzikanten uit Leiden en omgeving.

 
ZIE OOK: Waarom Leiden veel Creatieve festivals organiseert
 

Cultuurmakelaar Michaël Roumen van het Cultuurfonds Leiden spreekt vol lof over de nieuwe culturele activiteiten die plaatsvinden in Leiden Noord. “Noorderliefde is hét voorbeeld hoe cultuur niet alleen mensen verbindt, maar ook een toegevoegde waarde is voor het bedrijfsleven”, “Heijmans begrijpt als geen ander dat cultuur een niet te missen onderdeel uitmaakt van een bijzondere leefomgeving”.
 

 

Liefde op het stationsplein

Ter promotie van het evenement voegt Noorderliefde letterlijk een flinke dosis liefde toe aan het Leidse straatbeeld. Het beeldmerk van het festival is in fysieke vorm te bewonderen vanaf medio tot eind augustus op het stationsplein voor Leiden Centraal. De creatie is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Beelden in Leiden. Kunstenaar Paul Bouter tekent voor de uitvoer.
typhoon-lobi-da-basi

Praktische informatie

Noorderliefde vindt plaats op zondag 31 augustus, van 14:00 tot 18:00 op het bouwterrein aan de Surinamestraat in Leiden Noord. Het festival is gratis en voor iedereen toegankelijk. Zorg dat je op tijd bent om verzekerd te zijn van een goede plek. Meer informatie is te vinden op www.noorderliefde.nl.

Comments are closed.