Heel wat opschudding door gebodypaint model in Amsterdam

Een gebodypaint model veroorzaakte vorige week heel wat opschudding voor de deur van anatomietentoonstelling BODY WORLDS: The Happiness Project op het Amsterdamse Damrak. De jongedame werd in het kader van de tweemaandelijkse BODY WORLDS Artist Day als levend canvas gebruikt door kunstenares Yvonne Zonnenberg.

Levend plastinaat op het Damrak

Levend plastinaat op het Damrak

Levende plastinaat op het Damrak

Net als bij de plastinaten van échte menselijke lichamen in de expositie, is bij dit ‘levende plastinaat’ de onderhuidse spierstructuur goed zichtbaar. Zowel bezoekers van de expositie als passanten op het Damrak verwonderden zich over de schoonheid en complexiteit van het menselijk lichaam.

BODY WORLDS Artist Days

De BODY WORLDS Artist Day staat tweemaandelijks op de evenementen-agenda van het anatomiemuseum in Amsterdam. Dit jaar vinden op donderdag 9 oktober en donderdag 11 december nog Artist Days plaats. Meer informatie en aanmelden kan via de website.

 

ZIE OOK: Musea en tentoonstellingen in Amsterdam

 

Vooruitlopend op een kunstexpositie van de tijdens de BODY WORLDS Artist Days vervaardigde werken, staat vanaf morgen (vrijdag 8 augustus) een selectie van alle kunstwerken op Pinterest.

 

 

BODY WORLDS: The Happiness Project

De permanente anatomietentoonstelling BODY WORLDS: The Happiness Project vertelt het wonderbaarlijke verhaal van ons eigen lichaam en de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op onze gezondheid. Meer dan 200 anatomische preparaten van échte menselijke lichamen tonen de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam. De getoonde lichamen in BODY WORLDS zijn afkomstig uit een donorprogramma. Wereldwijd bezochten al bijna 40 miljoen mensen de exposities.

BODY WORLDS: The Happiness Project is gevestigd in hartje Amsterdam, aan het Damrak 66. Een bezoek is uitstekend te combineren met andere bezienswaardigheden in de hoofdstad. In het zomerseizoen zijn bezoekers iedere dag welkom van 9:00 tot 21:00 uur.

Comments are closed.