Wetenschappelijk verantwoord niets doen op het dak van NEMO

Alweer even kunnen terrasliefhebbers terecht op het grootste gratis dakterras van Amsterdam. In juli en augustus genieten bezoekers 22 meter boven NAP van alles wat deze zonnige zomerlocatie te bieden heeft: eten, drinken, een waterspeelplaats, gratis WiFi, het weidse uitzicht en ander entertainment.

NEMO Amsterdam

NEMO Amsterdam

Grootste dakterras van Amsterdam

Achtenveertig grote traptreden vormen de basis van het terras waar zon- en terrasliefhebbers kunnen relaxen. Loungechairs, water, levensgrote (denk)spellen en een horecaspot met tapas en wijn zorgen voor een strandsfeer op hoog niveau. Het grootste dakterras van Amsterdam is t/m zondag 31 augustus extra lang open tot 19:00 uur. Ontdek de wetenschap van het nietsdoen terwijl kinderen genieten van de vele extra kinderactiviteiten op het dak.

 

ZIE OOK: Toeristische tips voor Amsterdam

 

NEMO is het grootste science center van Nederland en is voor bezoekers van alle leeftijden. NEMO laat een breed publiek op actieve wijze ervaren hoe fascinerend, leuk en nuttig wetenschap en technologie zijn. Dit doen we met een grote diversiteit aan programma’s, tentoonstellingen, activiteiten en evenementen.

 

 

Wonder of Wetenschap

De tijdelijke tentoonstelling Wonder of Wetenschap is nog tot en met 26 oktober 2014 te zien in NEMO. In deze tentoonstelling ontdek je van alles. Bijvoorbeeld het effect van een prisma. En vraag jij je wel eens af of een steen kan zweven? Kun jij geheimschrift lezen? Kun jij voorspellen wat een chaotische slinger doet? Is het een wonder of wetenschap? Probeer het zelf.

Over het dak van NEMO

Op het grootste dakterras van Amsterdam geniet je op 22 meter boven NAP van een prachtig uitzicht over de historische binnenstad. Er is een café en volop plek om rustig te zitten met een hapje en een drankje. Voor kinderen is er in de zomer een interactieve waterloop. Het dakterras is gratis toegankelijk.

Comments are closed.