New York populairste bestemming in eerste helft van 2014

New York en Londen wisselden van positie ten opzichte van een jaar geleden, toen de Britse hoofdstad het meest in trek was bij Nederlandse reizigers die een hotelovernachting boekten op Hotels.com. Parijs behield haar derde plek, net als Berlijn op plaats vier. Barcelona verdrong Las Vegas uit de top vijf.

Straatbeeld New York City

Straatbeeld New York City

20 populairste bestemmingen

Hotels.com’s lijst met de twintig populairste bestemmingen onder Nederlandse reizigers in de eerste helft van 2014 kent enkele nieuwkomers ten opzichte van een jaar geleden. Bali komt met stip binnen op plaats negen. Ook Bangkok (14), München (18) en Lissabon (20) zijn nieuw in de lijst. Dit gaat ten koste van Madrid, Keulen, Miami en Milaan.

 

ZIE OOK: Toeristische tips Europa

 

Van de bestemmingen die ook vorig jaar al in de lijst stonden is Antwerpen het sterkst gestegen (van plaats 18 naar 12). Praag klom drie plaatsen (van 14 naar 11), Istanbul (van 10 naar 8) en Brussel (van 12 naar 10) beide twee.

 

 

Opmars Europese steden

De opmars van deze Europese steden gaat ten koste van enkele bestemmingen in de Verenigde Staten. Los Angeles zakte tien plaatsen in de lijst (van 9 naar 19), San Francisco acht (van 8 naar 16) en Orlando zes (van 11 naar 17).

20 populairste bestemmingen op Hotels.com onder Nederlandse reizigers in de eerste helft van 2014:

  1. New York
  2. Londen
  3. Parijs
  4. Berlijn
  5. Barcelona
  6. Las Vegas
  7. Rome
  8. Istanbul
  9. Bali
  10. Brussel
  11. Praag
  12. Antwerpen
  13. Dubai
  14. Bangkok
  15. Mallorca
  16. San Francisco
  17. Orlando
  18. München
  19. Los Angeles
  20. Lissabon

Comments are closed.