Cruisen onder de vallende sterren?

Cruisereizigers aan boord van de Costa neoRiviera en de Costa neoRomantica, wacht deze maand een unieke ervaring. Met de nieuwe Stargazers, professionele Skymaster telescopen, kan de sterrenhemel worden geobserveerd.

Sterren kijken aan boord

Sterren kijken aan boord

Meteorenshow aan boord

De Perseïden meteorenzwerm die tussen 10 en 13 augustus kan worden waargenomen, zal voor de opvarenden die een cruise maken met Costa Cruises een onvergetelijke ervaring worden. In Italië staat het verschijnsel bekend als de Nacht van San Lorenzo. De Costa neoRiviera is die nacht de ideale plek om het spektakel in de meest gunstige omstandigheden te bewonderen. De grote ‘meteorenshow’ aan boord van het schip tijdens de Nacht van San Lorenzo wordt georganiseerd in samenwerking met het Righi Astronomisch Observatorium in Genua.

Sterren observeren met moderne telescopen

Aan boord van de Costa neoRiviera, die op dat moment bezig is met een 12-daagse route in het Middellandse Zeegebied, kunnen de gasten op 10 augustus de ‘San Lorenzo Nacht’ extra goed waarnemen, want het schip is voorzien van moderne ‘Skymaster’ telescopen.

 

ZIE OOK: Top Tips voor Amsterdam

 

Ook zijn er bemanningsleden aan boord die getraind zijn door wetenschappers uit het observatorium om te begeleiden en extra informatie te kunnen geven. Zo wordt het een onvergetelijk en ook romantisch moment voor de cruisereizigers.

 

 

Op cruise vanuit Amsterdam met speciale zonnetelescoop

Ook reizigers die in Amsterdam aan boord zijn gegaan van de Costa neoRomantica wacht dit jaar een extra bijzondere beleving. De 13- en 15-daagse reizen naar het noorden van Europa waar de zon tijdens de zomer niet ondergaat, bieden weer een andere ‘stargazing’ activiteit. Dankzij de hypermoderne H_alfa ray solar telescoop kan de zon worden geobserveerd. Een unieke mogelijkheid die alleen door Costa Cruises wordt aangeboden.

Comments are closed.