Oer-Hollands icoon vormt inspiratiebron voor Amerikaanse LEGO®-kunstenaar

De Amerikaanse LEGO®-kunstenaar Nathan Sawaya heeft zich laten inspireren door een Oer-Hollands icoon. Hij heeft het bekende Delftsblauwe kussende koppeltje vereeuwigd in LEGO-stenen, exclusief voor de tentoonstelling The Art of the Brick in Amsterdam EXPO.

Delftsblauw koppeltje in LEGO stenen

Delftsblauw koppeltje in LEGO stenen

Ruim 8.800 steentjes

Vanmiddag is het unieke kunstwerk van bijna een meter hoog onthuld door de CEO van Amsterdam EXPO, Peter Tabernal, samen met vele kinderen. Het werk, bestaande uit ruim 8.800 steentjes, wordt tijdelijk toegevoegd aan de tentoonstelling die nog tot en met 26 oktober te zien is.

 

ZIE OOK: Toeristische tips in Amsterdam

 

Bijzonder is dat het publiek kans maakt het exclusieve LEGO-kunstwerk te winnen. Amsterdam EXPO organiseert een loterij, het kunstwerk is de hoofdprijs. De opbrengsten van de loterij gaan naar het goede doel Nationaal Fonds Kinderhulp.

 

 

Nationaal Fonds Kinderhulp

De samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp gaat nog verder. Woensdagmiddag werden kinderen, voor wie een dagje uit niet vanzelfsprekend is, door de expositieruimte getrakteerd op een bezoek aan The Art of the Brick in Amsterdam. Zij werden als VIP-gasten ontvangen over de rode loper en na het bekijken van de LEGO-kunstwerken konden ze zich nog lang vermaken in de Play Zone, waar ze zelf met LEGO aan de slag konden.

Art of the Brick tentoonstelling

Art of the Brick tentoonstelling

Het Hollands icoon van LEGO is tot en met 26 oktober te zien in Amsterdam EXPO. De tentoonstelling in Amsterdam is wegens succes met zes weken verlengd. Meer informatie over de loterij is te vinden op www.amsterdamexpo.nl/loterij. Loten kosten €2,50 per stuk en zijn verkrijgbaar in Amsterdam EXPO. De trekking is op 9 september.

Comments are closed.