Malta vol evenementen tijdens 2e helft van de zomer

De Maltese agenda staat de tweede helft van deze zomer vol met festivals en evenementen. Zo vindt in augustus het jaarlijkse Delicata Wine Festival plaats, maar ook het zomercarnaval en het voor kinderen aantrekkelijke Crafterdark, waar alles in het teken van kunst en craften staat

Valletta International Visual Arts Festival

In september wordt voor de eerste keer VIVA – Valletta International Visual Arts Festival georganiseerd en staat tijdens het Maritime Senglea International Festival kustplaats Senglea in de spotlights. De zomer wordt afgesloten met de 50e viering van Independence Day en tenslotte de Malta International Airshow.

 
ZIE OOK: De mooiste vakanties op Malta
 

Op maarliefst twee locaties organiseert Delicata, een gerenommeerde Maltese wijnmakerij, deze zomer een festival waar het hart van menig wijnliefhebber sneller van gaat kloppen. Van 7 tot en met 10 augustus vindt het Delicata Classic Wine Festival plaats in de Upper Barrakka Gardens in Valletta. Op 29, 30 en 31 augustus zet het festival zich voort in Nadur: het hart van de wijnbouw van Gozo. De entree is gratis en na aanschaf van een wijnglas van €12 kan er onbeperkt worden gedronken van de meer dan twintig verschillende Maltese en Gozitaanse wijnen. Daarnaast serveren diverse stands lokale gerechten en verzorgen live-bands alle avonden het entertainment.
 

 
malta-delicata-classic-wijn-festival-valletta

Leuk voor het hele gezin: het zomercarnaval

In Malta wordt carnaval groots gevierd en ook zomercarnaval laten de Maltezers niet aan zich voorbij gaan. Op 16 en 17 augustus is er in Bugibba en Qawra een parade waar speciale zomer carnavalswagens, dansgroepen en verklede deelnemers in meelopen: een leuke activiteit voor het hele gezin.

Kunst en cultuur bij het VIVA en het Maritime Senglea International Festival

Van 1 tot 7 september vindt de eerste editie van het VIVA festival in Valletta plaats. Het festival wil hier een platform bieden aan zowel Maltese als internationale moderne beeldend kunstenaars. Naast verschillende exposities zullen sprekers uit heel Europa zorgen voor de uitwisseling van kennis. Ook het Maritime Senglea International Festival staat in het teken van kunst, maar hier zal de nadruk meer op het leven van kustplaats Senglea en diens lokale cultuur staan. Dit award winnende festival wordt voor de vierde keer gehouden van 11 en 14 september.

De zomer feestelijk afsluiten met koninklijk bezoek en een vliegtuigshow

Aangezien Malta dit jaar op 21 september de 50e verjaardag van haar onafhankelijkheid viert, wordt dit groots aangepakt. Zo heeft de Britse koningin Elizabeth haar immens populaire schoondochter Catherine Middleton, de hertogin van Cambridge, gevraagd om op Independence Day als afgevaardigde van het Britse Koningshuis Malta te bezoeken. Tijdens de vieren zullen door het hele land verschillende activiteiten worden georganiseerd. September wordt tenslotte spectaculair afgesloten met de Malta International Airshow, een indrukwekkende vliegtuigshow die dit jaar groter dan ooit belooft te worden. Vier verschillende nationale teams vertonen op 27 en 28 september hun kunsten en zorgen voor een spetterende show.
malta-international-airshow

Comments are closed.