Insiders onthullen de mooiste plekjes van Bergen op Zoom

De zon schijnt tussen de bomen door, de vogels fluiten en overal waar je kijkt, zie je natuur. We zijn in Bergen op Zoom, een mooie stad vlak bij de bossen. Maar wat moet je echt doen wanneer je daar een paar dagen of weekend bent?

De medewerkers van Stayokay Bergen op Zoom geven hun gasten graag tips over de mooiste en meest bijzondere plekken rondom het hostel en delen deze nu ook graag met heel Nederland. Van het spectaculaire klimbos tot een potje golf midden in het bos: Bergen op Zoom biedt volop plekken en activiteiten voor het hele gezin!

Mountainbiken in eigen land

Mountainbiken in eigen land

Top 5 voor het ultieme vakantiegevoel

De insiders van Stayokay Bergen op Zoom adviseren bezoekers van de stad om de volgende plekjes zeker niet over te slaan:

1. Klimbos Brabantse Wal

Klimbos Brabantse Wal is een onvergetelijke natuurbeleving. Klauteren en klimmen tussen de bomen door geeft een kick voor jong en oud. Een helm op, zekering om en laat het avontuur beginnen. Het bos heeft maar liefst zes verschillende routes variërend in hoogte. De echte waaghalzen kunnen doorgaan tot een hoogte van maar liefst 14 meter. Deze rode route wordt niet voor niets ‘Sensation’ genoemd. Bomen beklimmen, takken ontwijken en naar beneden tokkelen via de kabelbaan. Kortom, een sportieve en uitdagende middag.

Kinderen in de hangmat

Kinderen in de hangmat

2. Bosgolf

Bij de Stayokay locatie Bergen op Zoom beleef je een nieuwe en uitdagende manier van golfen. Je speelt dit spel namelijk midden in de natuur. De holes liggen kriskras verspreid door het speelbos. Net als bij gewoon golf is de uitdaging om de golfbal in zo weinig mogelijk slagen in de holes te spelen. Het terrein bestaat uit takken, struiken, poelen en boomstronken die door het hele gebied liggen. Met de zon in je rug, een licht briesje door het bos en een speciale golfclub in je handen vermaak je je met familie en vrienden een hele middag.

3. Beklimmen van de Sint-Gertrudiskerk

De Sint-Gertrudiskerk -onder de Brabantse bevolking beter bekend als de Peperbus- is een bezienswaardigheid in het centrum van Bergen op Zoom. Na alle activiteiten midden in de natuur, krijg je in het centrum weer het stadsgevoel. De beklimming van deze kerk biedt je een geweldig uitzicht. Vanaf deze hoogte kan je zowel Rotterdam als Antwerpen zien. Klaar met klimmen? Strijk neer op het terras van One 2 Taste, een amusebar waar het draait om proeven. Verschillende kleine hapjes met een goed glas wijn zorgen voor een fijne afsluiter. Dineer vervolgens bij de Bourgondiër, een sfeervol restaurant waar je de streekproducten van Brabant kunt proeven, zoals een Bergse BasTAERT of een Brabantse WalNootlikeur.

 

ZIE OOK: Toeristische tips voor Nederland

 

4. Kaasboerderij ‘De Zuidgeest’

De wind in de haren, de geur van het bos komt je tegemoet en de vogels fluiten er vrolijk op los: maak een tocht door de weilanden van Brabant. Op de route ligt een prachtige boerderij. Hier produceren ze kaas, yoghurt en karnemelk, bereid van melk van hun eigen Brabantse koeien. Je bent hier altijd welkom om alles te weten te komen over kaas. Of neem een kijkje in de koeienstal. De mensen werken hier met een passie en dat voel je.

 

 

5. Natuurgebied De Brabantse Wal

Ten zuiden van Bergen op Zoom ligt het natuurgebied De Brabantse Wal. Het gebied verandert van open water naar dichtbegroeid bos. Wandel langs de uitgestrekte wateren, runderen en wilde paarden en je vergeet even dat je in Nederland bent. In het zomer loop je langs een pad dat wemelt van de orchideeën en vind je aan het einde de vogelkijkhut. Tussen de vele kleuren van het landschap kan je allerlei vogelsoorten spotten. Tot slot vind je daar de uitkijktoren die een prachtig panorama-uitzicht biedt over Brabant en een stukje Zeeland.

Tips van de kenners

Bas van Kesteren, manager van Stayokay Bergen op Zoom, onthult een aantal plekken die bezoekers van Bergen op Zoom echt niet mogen missen: “Onze locatie ligt midden in het bos. Het klimbos grenst aan het terras van Stayokay. Kinderen en volwassenen kunnen zo het natuurgebied induiken. Maar uiteraard zijn er ook buiten het hostel prachtige plekjes, die wij onze gasten graag adviseren. Bergen op Zoom biedt dus genoeg voor een mooie en onvergetelijke vakantie!

Comments are closed.