Ommen en Valkenburg gaan streekfoodbattle aan

De gemeente Ommen en Valkenburg zijn Nederlands meest bekende recreatiegemeenten. Jaarlijks trekken vele miljoenen mensen naar de Limburgse heuvels en het Overijsselse Vechtdal. Beide gemeenten zijn zo verschillend in cultuur, natuur en omgeving, waardoor ze op dat gebied niet met elkaar te vergelijken zijn. Maar beide gemeente hebben wel hun eigen streekproducten en gerechten.

Streekfoodbattle tussen Ommen en Valkenburg

Streekfoodbattle tussen Ommen en Valkenburg

Om te bepalen welke streek het lekkerst proeft en naar meer smaakt daagt de Ommer burgemeester Ahne zijn Valkenburgse collega, de heer Eurlings, uit voor een streekfoodbattle in Nederland. Twee koks uit de eigen regio, Johan Drenth uit Ommen en Hubert Haenen uit Valkenburg, gaan een lunch bereiden met producten uit hun eigen streek. Midden in het centrum van Valkenburg, op het Theodoor Dorrenplein, gaan de burgemeesters elkaars lekkernijen proeven en de battle ‘beslechten’.

Streekfoodbattle

De battle is de start van de promotiecampagne in Nederland waarbij de burgemeester van Ommen toeristen helemaal Omm’ wil maken, zodat ze op vakantie in Ommen gaan. Dit doet hij vanuit een compleet gerestylede VW-busje dat helemaal Ommen uitstraalt. Na de aftrap in Valkenburg gaat hij in het busje langs diverse locaties. Mensen die helemaal Omm’ zijn, komen op de foto met de bus.

 

ZIE OOK: Bourgondisch genieten in Zuid-Limburg

 

Deze foto kunnen ze uploaden op de facebookpagina van Helemaal Ommen. De foto moet minimaal 15 likes krijgen om kans te maken op één van de vele prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de Beerze Bulten, De Kleine Wolf, de Koeksebelt, de Lemeler Esch, VW Lovebugs en Stichting Vechtdal Fietsvierdaagse.

 

 

Hoofdprijs

De hoofdprijs is een fantastisch vierdaagse Vechtdalhoppen-arrangement met rondtocht in hetzelfde busje. Vechtdalhoppen is het nieuwe recreatieconcept dat dit jaar is gelanceerd door de Ommense recreatieondernemers. Gasten ‘hoppen’ van accommodatie naar accommodatie.

Comments are closed.