Unieke herdenkingskrant nodigt uit naar Flanders Fields

100 jaar na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog verspreidt VisitFlanders een unieke herdenkingskrant: The Flanders Fields Post. De Engelstalige krant wordt in Manchester, Dublin en Toronto uitgedeeld door krantenjongens gekleed zoals in 1914. Het initiatief maakt deel uit van de internationale communicatie van VisitFlanders over de herdenking van WO I in Vlaanderen.

Unieke herdenkingskrant

Unieke herdenkingskrant

the Great War

he Flanders Fields Post blikt in 24 pagina’s terug op ‘the Great War’, verklaart onder andere de herkomst van Flanders Fields en het poppy-symbool, maar bevat ook artikels over de vele plaatsen en evenementen in Vlaanderen die vandaag herinneren aan de Eerste Wereldoorlog. Reistips en concrete aanbiedingen maken van de krant een inspiratiebron om een bezoek te brengen aan Vlaanderen. Er worden in totaal 115.000 exemplaren verspreid.

 

ZIE OOK: Tips voor Vlaanderen

 

VisitFlanders inspireerde zich voor deze actie op kranten uit de oorlogsjaren en op de Wipers Times, een soldatenkrant die Britse militairen in kleine oplages (200 exemplaren) drukten op een pers die ze hadden gevonden tussen het puin in Ieper. Nick Roberts en Vivien Child, de kleinkinderen van de toenmalige uitgever Capt. Fred Roberts, namen vanmorgen de eerste exemplaren van The Flanders Fields Post in ontvangst uit handen van Peter De Wilde, CEO van VisitFlanders. Brussels Airlines vloog de eerste kranten over naar Manchester en had het vliegtuig voor die gelegenheid een Flanders Fields-accent gegeven.

 

 

Aankomstzones

Sinds afgelopen weekend is ook een van de aankomstzones (Pier B) op Brussels Airport aangekleed in het Flanders Fields-thema. Beelden van Vlaanderen tijdens WO I herinneren de voorbijganger de komende acht maanden aan deze tragische periode die een groot deel van de wereld met mekaar deelt. Tegelijk worden de reizigers zo verwelkomd in één van de regio’s waarmee deze geschiedenis is verbonden.

Veel organisaties en lokale overheden hebben met steun van VisitFlanders jaren gewerkt om tegen 2014 een kwaliteitsvol WO I-aanbod te hebben van musea, routes, tentoonstellingen, … Vandaag verschuift het zwaartepunt van onze werking naar het inspireren en verwelkomen van bezoekers die in Vlaanderen de herdenking van de Groote Oorlog willen beleven.

Zegt Peter De Wilde. Peter vervolgt: De krant en de aankleding van de luchthaven geven weer hoe we onze rol als toeristische marketingorganisatie vervullen, ook voor een gevoelig thema zoals de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

Internationale communicatie

De internationale communicatie over WO I verloopt ook online. Zo beheert VisitFlanders onder meer een druk bekeken Facebook-pagina met ruim 33.000 volgers van over de hele wereld. Daar is ook een herdenkings-app aan gekoppeld waarmee mensen een eigen poppy (foto, kunstwerk, …) kunnen verbinden met de naam van een omgekomen soldaat (creating a worldwide poppyfield). De website www.flandersfields1418.com bevat daarnaast ook concrete informatie en tips voor een WO I-bezoek aan Vlaanderen.

Comments are closed.