Nog 1 week Rangercursus: leer de natuur kennen en overleef!

Op 11 augustus begint voor dit jaar de laatste mogelijkheid om nog mee te doen met de Rangercursus. Vijf dagen in de buitenlucht de natuur ontdekken en veel plezier maken met jongens en meisjes van dezelfde leeftijd.

Pad vasthouden tijdens de cursus

Pad vasthouden tijdens de cursus

Rangercursus

Deze zomervakantie is de Rangercursus op camping Geversduin in Nederland weer een succes. De cursus, speciaal voor kinderen tussen 6 en 12 jaar, gaat over de natuur en hoe ze daar in kunnen overleven. Alle aspecten komen aan bod. De afgelopen weken hebben de deelnemertjes alles geleerd over de bomen in het duin en hoe ze die kunnen herkennen. Ze leerden dieren te spotten en hebben allerlei gave beestjes in zee gevangen tijdens het korren.

Kan ik nu ook boswachter worden met mijn Rangerbrevet?

De cursus duurt 5 dagen en kinderen leren op een leuke en avontuurlijke manier over de natuur en hoe ze daar op een verantwoorde manier mee om kunnen gaan. De kinderen gaan in teams de natuur onderzoeken, ze lopen een speurtocht met kompas. Ze leren survivaltechnieken en hun eigen broodjes bakken bij het kampvuur.

 

ZIE OOK: Toeristische tips in Nederland

 
Tijdens de bivak van donderdag op vrijdag mogen de kinderen in hun zelf gemaakt hut slapen (onder begeleiding van een ouder). Deelnemertjes mogen niet ouder zijn dan 12 en niet jonger dan 6.

Kinderen leren met kompas omgaan

Kinderen leren met kompas omgaan

 

 

5-daagse cursus

De cursus is 5 dagen van maandag tot vrijdag. Elke dag is er een programma met diverse onderdelen. De activiteiten vinden plaats onder professionele begeleiding en de dag begint om 10:00 uur. ’s Middags om 16:00 uur gaan de kinderen weer naar huis.

Comments are closed.