Betaalde vakantie voor Amerikanen, recht of voorrecht?

Amerika is de enige ontwikkelde economie ter wereld die geen betaalde vakantiedagen garandeert aan alle werkenden[1]: een op de vier werkende Amerikanen heeft geen recht op betaalde vakantiedagen. Dit betreft in totaal 28 miljoen inwoners. Zij krijgen niet de tijd om te ontspannen aan het strand, nieuwe steden en culturen te ontdekken of familie te bezoeken in het buitenland. In Nederland hebben werkenden recht op twintig betaalde vakantiedagen per jaar.

Verdeling vakantiedagen wereldwijd

Verdeling vakantiedagen wereldwijd

Petitie

Amerikanen en anderen kunnen nu actie ondernemen door een petitie te ondertekenen op de Vacation Equality Project website. De petitie roept het Witte Huis op een standpunt in te nemen ten aanzien van betaalde vakantiedagen. Als de petitie vóór 15 augustus 2014 is ondertekend door 100.000 mensen, zal het Witte Huis de petitie in behandeling nemen en met een officiële reactie komen.

 

ZIE OOK: Toeristische tips voor je bezoek aan de USA

 

Als het Vacation Equality Project leidt tot betaalde vakantiedagen voor meer Amerikanen, kan dit een positieve uitwerking hebben op het aantal bezoekers uit de USA in Nederland. Amsterdam stond in 2013 op plek twaalf in de lijst met best bezochte buitenlandse hotelsteden door reizigers uit de USA, zo laat de Hotel Price Index van Hotels.com zien. In 2012 brachten bijna een miljoen Amerikanen een bezoek aan Nederland, het merendeel om vakantie te vieren. Zij namen in totaal 1,6 miljoen overnachtingen voor hun rekening.

 

 

Petitie ondertekenen?

Bezoek VacationEqualityProject.com om de petitie te ondertekenen en meer te lezen over het Vacation Equality Project of bekijk het filmpje hier:

Comments are closed.