Zeilavontuur van Amsterdam naar Lauwersoog

Opstappen in Amsterdam en na een week weer van boord in Lauwersoog. Ondertussen voet aan wal zetten op drie Waddeneilanden. Zaterdag 9 augustus a.s. gaat deze unieke reis van start en er is nog plek. Een bijzonder avontuur met én een perfecte samenwerking tussen de klippers ‘Avontuur’ en ‘Willem Jacob’.
tour-wadden-klipper-willem-jacob

Droogvaltocht

De reis start in de haven van Amsterdam op de klipper de Avontuur. De zeilen worden gehesen en het schip zet koers via Enkhuizen naar Texel. Hier blijft het schip een nacht liggen. Van Texel gaat het naar Ameland en Schiermonnikoog. De hele reis staat in het teken van zeilen; opvarenden kunnen actief meehelpen aan boord. Spectaculair onderdeel van de reis is de droogvaltocht op de derde dag. Het schip laat zich droogvallen op een zandbank, waarna het mogelijk is om van boord te gaan voor een wandeling over de Waddenzeebodem. Zodra het weer vloed wordt, vaart het schip verder.

 

ZIE OOK: Waddeneiland Texel

 

Op dag vier is er een wisseling van schip. De opvarenden stappen op Ameland over op de authentieke klipper Willem Jacob, die het laatste stuk van deze reis voor haar rekening neemt en de passagiers meeneemt naar het oostelijke Wad en Schiermonnikoog.

 

 

Een kleine week later en vele zeemijlen verder stappen de opvarenden van boord in de haven van Lauwersoog.

Reserveren

De zeilweek start op zaterdagochtend 9 augustus en eindigt op de donderdagavond 14 augustus. Kosten van deze reis zijn €400,- voor volwassen en €290,- voor kinderen. De reis is inclusief overnachtingen, ontbijt, lunch en diner.

Comments are closed.