Emirates vernieuwt inflight entertainment voor slechtziende passagiers

Emirates is de eerste luchtvaartmaatschappij die een audiobeschrijving voor films introduceert voor slechtziende passagiers. Reizigers kunnen van de nieuwe Audio Description programmering gebruik maken via het bekroonde Emirates ice inflight entertainment systeem, ice Digital Widescreen.
emirates-ice

World’s Best Airline Inflight Entertainment

Emirates’s ice entertainment systeem werd onlangs voor de 10e keer op rij bekroond als ‘World’s Best Airline Inflight Entertainment’ tijdens de SKYTRAX World Airline Awards. Ice biedt passagiers audiobeschrijving soundtracks voor 16 Walt Disney films waaronder Frozen, Saving Mr Banks, Cars 2, Toy Story 3 en de vier Pirates of the Caribbean films. Audiobeschrijving wordt al steeds vaker toegepast in bioscopen en op televisie. Het is een techniek waarbij een vertelstem tussen de dialogen en scènes door extra informatie geeft, terwijl de film in z’n normale tempo door blijft spelen. Deze informatie beschrijft wat er allemaal in beeld te zien is zodat blinden en slechtzienden de film beter kunnen volgen.
 

 
“Onze focus ligt niet alleen op de diepte en de diversiteit van ons on-board entertainment, ook de relevantie is belangrijk. Het beschikbare entertainment aan boord moet toegankelijk zijn voor onze uiteenlopende klanten. Het was onze motivatie om films te introduceren waar ook slechtziende passagiers van kunnen genieten. Onze grootste voldoening is het leveren van een uitzonderlijke klantervaring, met continue innovaties hopen wij hieraan te voldoen. We willen in de toekomst meer inhoud toevoegen met audiobeschrijving, zodat wij slechtziende passagiers een nog grotere keus kunnen bieden tijdens hun vlucht”, aldus Patrick Brannelly, Emirates Vice President Communications Product, Publishing, Digital & Events.
emirates

Meer dan 1.800 entertainment kanalen

Emirates’ bekroonde ice inflight entertainment systeem biedt een duizelingwekkende keuze uit meer dan 1.800 entertainment kanalen, waaronder meer dan 400 films uit de hele wereld, honderden uren televisie en duizenden uren muziek van eigentijds tot klassiek. Klanten aan boord van de Emirates A380 en Boeing 777 kunnen genieten van het ice systeem op individuele tv-schermen met HD-resolutie: 27-inch in First Class, 20-inch in Business Class en 12,1 inch in Economy Class.

Comments are closed.