Op reis met je bestemming als verrassing

Het Nederlandse reisbureau ‘srprs’ is nog maar net gelanceerd en nu al de specialist in verrassingsvakanties. Je laat je vakantie door specialisten boeken en ontdekt zelf pas op het vliegveld waar je naartoe gaat. De bedenkers willen daarmee ontspanning weer toevoegen aan vakantie. ‘Stop met het recyclen van andermans vakantie’ zeggen ze bij srprs.

Met sprprs hoor je op Schiphol waar je reis naar toe gaat

Met srprs hoor je op Schiphol waar je reis naar toe gaat

Envelop openmaken op het vliegveld

Via de website boek je een reis met één van de thema’s of kies je voor een ‘100% srprs’. Dingen als hoogtevrees, handicaps of bestemmingen waar je echt niet nog eens naartoe hoeft vul je in op srprs.nl. Daar wordt rekening meegehouden. Het team van srprs boekt vliegtickets en een accommodatie voor je. Je vliegt altijd op fijne tijden en verblijft in goede accommodatie, zorgvuldig uitgekozen door ervaren reizigers. Na het boeken ontvang je een kaart thuis met het tijdstip waarop je op het vliegveld moet zijn, de temperatuur op je bestemming en jouw unieke srprs code. Met deze code kun je zelf je bestemming onthullen. De meeste boekers durven te wachten met invoeren van de code tot ze op het vliegveld zijn.

De meest unieke vakantie van je leven

Raymond Klompsma, mede-oprichter van srprs legt uit wat een verrassingsvakantie met een reiziger doet.

Wij geloven dat de mooiste dingen gebeuren als je uit je vertrouwde omgeving stapt en het avontuur opzoekt. Een verrassing komt het best binnen als je geen verwachtingen hebt. Geen enkele. Hou toch op te Googlen. Je wordt er niet gelukkiger van als je weet hoe ver je moet lopen voor het strand.

Dus laat het aan ons over. We zullen ons stinkende best doen om je een fantastische vakantie te bezorgen. Slenterend door verlaten steegjes een restaurant ontdekken waar je niemand kan verstaan en de rode wijn vies en koud is maar het eten heerlijk, is onbetaalbaar. En dat is waar reizen volgens mij over gaat.

Het idee ontstond tijdens een zakenreis

Het idee om reizen aan te bieden met je bestemming als verrassing ontstond spontaan. Toen Stefan, één van de oprichters van srprs en eigenaar van online design bureau Concept7, een paar dagen in Barcelona moest zijn voor zijn werk realiseerde hij zich dat hij het aansluitende weekend nog niets gepland had. En omdat hij alweer een paar dagen in Barcelona was, wilde hij wel een ander land zien. Hij belde zijn collega en vroeg of ze een vlucht voor hem wilde boeken naar een willekeurig land en alleen de gate en de tijd wilde sms’en. Op het vliegveld aangekomen checkte Stefan de informatieborden en een paar uur later stond hij in Marrakesh. Het werd een te gek weekend. Omdat hij helemaal niets gepland had stond hij meer open voor mensen en activiteiten. Hij is met een taxichauffeur naar het Atlasgebergte gereden en heeft daar de middag met een Berberfamilie doorgebracht. Dat onbezorgde gevoel, dat zouden meer mensen moeten ervaren. Toen is srprs geboren.

 

 

Vreemde eend in de reisbranche

Ruim een jaar werd er met vier personen gewerkt aan de lancering van srprs. Alles is vanaf de basis opnieuw neergezet. De oprichters van srprs wilden het doen op hun manier. Waar zij graag open, eerlijk en echt zijn valt er in de vakantiebranche op z’n zachtst gezegd nog heel wat te verbeteren.

Comments are closed.