Een gloednieuw luchtvaart evenement met de focus op WOI

Luchtvaartliefhebbers, luchtvaartbedrijven, piloten, maar ook gezinnen met kinderen kunnen van 1 tot 3 augustus 2014 hun lol op in het Belgische Koksijde tijdens ‘Fly in Koksijde’. Naast een trefpunt voor liefhebbers van de luchtvaart biedt dit publieksevenement ook vele activiteiten en workshops. Het is de eerste editie van een reeks van vier evenementen die gepland staan de komende vier jaar. Het hoofdthema van Fly in Koksijde 2014 is het luchtvaartgebeuren tijdens en vlak na de Grote Oorlog en de vier edities worden –evenals de herdenking van de Eerste Wereldoorlog in Belgie- over de komende vier jaar verspreid.

affiche-fly-koksijde

Fly in Koksijde biedt een veelzijdig programma waarin het luchtvaartthema in alle activiteiten terugkomt en het voor een brede doelgroep interessant is. Naast het spektal en amusement is er ook ruimte voor een serene herdenking van de slachtoffers van het oorlogsgeweld.

Wereldoorlog I Dorp

Het militair vliegveld Ten Bogaerde in België heeft tijdens de Eerste Wereldoorlog dienst gedaan als start- en landingsplaats van oorlogsvliegtuigen en de sfeer uit deze bewogen jaren is teruggebracht in het ‘Wereldoorlog I Dorp’. In het sfeervolle dorscafé vertellen arbeiders over de bewogen oorlogsjaren en dit zorgt samen met een filmtheater, vliegtuigen, attracties en bezienswaardigheden uit die tijd voor een levende geschiedenis. Er is een fototentoonstelling over de historie van het vliegveld en naast de workshops en de soldatenliederen met fanfaremuziek is er met een klimparcours en een schmink stand ook aan de kleintjes gedacht. Kortom, een evenement voor de hele familie.

 

 

Luchtvaart en oldtimers

Het evenement is opgesplitst in verschillende zones. Zo zijn in de zone klassieke vliegtuigen toestellen uit de burger- en de militaire luchtvaart te zien die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn ontworpen. In de commerciële zone staan luchtvaartbedrijven, scholen en verenigingen met een link naar de luchtvaart om over hun diensten te informeren. Ook aan de liefhebbers van oldtimers is gedacht. Klassieke oldtimers, waaronder enkele uit WO1, worden opgenomen in de static show en enkele voertuigen kleuren de toegangsweg van het evenement.

Programma

Fly in Koksijde begint spectaculair op vrijdag 1 augustus 2014 om 19.30 uur, wanneer 20 veelkleurige luchtballonnen de lucht ingaan. Op zaterdag 2 en zondag 3 augustus bruist het van de activiteiten en hiernaast is er ook een herdenkingsplechtigheid voor de slachtoffers van de oorlogstragedie die precies honderd jaar geleden begon. Extra speciaal is dat de bezoekers de vliegtuigen niet alleen aan de grond kunnen bekijken, maar dat ze zelfs Koksijde van boven kunnen bekijken tijdens een heuse luchtdoop.

Praktische informatie

Op 1 augustus wordt het startschot voor de Fly In Koksijde gegeven om 19.30 uur met 20 ballonnen die opstijgen en de luchtballonnen show start om 22.00 uur. Het event is op 2 en 3 augustus geopend van 10.00- 18.00 uur.

Locatie: Luchtmachtbasis Koksijde, België

Bereikbaarheid:
Met openbaar vervoer: Kusttram tot halte Ster der Zee + gratis shuttle, De Lijn bus nr. 68 en 69, halte Zeelaan, trein: gratis shuttle.
Met de auto: parkeren (€ 1) op militair domein Koksijde-Dorp, voorzieningen voor mindervaliden.

Prijzen (voorverkoop tot uiterlijk 25 juli):

Comments are closed.