Paleis het Loo in de zomervakantie

Op de woensdagen, zaterdagen en zondagen in de zomervakantie organiseert Paleis Het Loo speciale rondleidingen naar het paleisdak, voor een weids uitzicht over de omgeving. Daarnaast kan men genieten van Prinse(sse)ndagen, het tuincircus ‘Parade van de Zomerkoning’ en zijn er tentoonstellingen te zien over Grace Kelly, Royal Showpieces en Bloemenpaleis Het Loo.

Paleis het Loo in Apeldoorn

Paleis het Loo in Apeldoorn

Kijkje vanaf het dak

Tot en met zondag 31 augustus wordt het dak van Paleis Het Loo in Apeldoorn opengesteld voor publiek. Onder begeleiding van gidsen worden de hoge trappen over de zolders van het paleis beklommen tot op het dak, waarvandaan bezoekers genieten van een onverwacht weids uitzicht over de prachtig aangelegde paleistuinen en de voorterreinen van Het Loo: een gebied van zes hectare, omsloten door het bosrijke paleispark. De gidsen geven toelichting op de historie van het paleis en de tuinen. Rondleidingen naar het dak: tot en met zondag 31 augustus, uitsluitend op woensdag, zaterdag en zondag, vanaf 11.00 uur, elk half uur, laatste rondleiding om 16.00 uur, € 1,00 p.p., maximaal 25 personen per groep, kaartverkoop bij de audiobalie in het paleis tot 10 minuten voor aanvang van de tour. Reserveren is niet mogelijk.

 

 

Prinse(sse)ndagen

Daarnaast worden op dinsdag 5 en 12 augustus de ‘Prinse(sse)ndagen’ georganiseerd in Apeldoorn en vindt elke woensdagavond in augustus het tuinevenement ‘Parade van de Zomerkoning’ plaats. Tot en met 26 oktober is in de Westvleugel de expositie ‘Grace Kelly, prinses en stijlicoon’ te zien, waarin het unieke verhaal wordt verteld over het veelbewogen leven van prinses Grace van Monaco. Kleding, accessoires, filmbeelden en foto’s brengen het verhaal van de prinses van één van de oudste Europese vorstenhuizen tot leven. In het paleis is tot en met 24 augustus de presentatie ‘Royal Showpieces’ te bekijken, waarbij in vijf van de historische vertrekken werk van hedendaagse Nederlandse ontwerpers wordt samengebracht met kleding, serviezen en kunstobjecten uit eigen depot. Tot slot loopt de presentatie ‘Bloemenpaleis Het Loo’ nog tot en met 31 augustus, waarbij de bloemkunst in paleis en tuin centraal staan (Oostvleugel vanaf 13.00 uur).

Comments are closed.