Selfie time!

Nu de zon weer volop aanwezig is en alle middelbare scholen, ROC’s, HBO’s en Universiteiten zo goed als afgelopen zijn kunnen we het officieel zomervakantie noemen! Is jouw vakantie al gepland en waar gaat de reis heen dit jaar? Lekker een paar weekjes naar het buitenland of misschien wel allemaal verschillende festivals langs? Waar je ook heen gaat, overal is het leuk om foto’s te maken van de omgeving, de gezelligheid én van jezelf! Het zogenaamde zelfportret blijft hot.

Het nemen van een selfie is populair

Het nemen van een selfie is populair

Selfie foto

De selfie, een ontzettend populaire trend over de hele wereld. Het woord selfie is ondertussen een begrip geworden en houdt volgens de online encyclopedie het volgende in: “een zelfportret, doorgaans gemaakt met een digitale camera of een smartphone, waarbij de foto genomen is door de persoon die erop afgebeeld staat”. Je maakt dus eigenlijk een foto van jezelf met een gave achtergrond of omgeving. Ook Google is volledig op de hoogte van deze populaire trend en onderzocht reeds hoe populair de zoekterm ‘selfie’ nou eigenlijk is. De onderstaande grafiek geeft hier meer inzicht in:


Toename interesse in selfies

Toename interesse in selfies

Net zoals bij een gewone foto blijven de instellingen van de camera bij het maken van een selfie een belangrijk onderdeel. Zowel het contrasteffect als het helderheidseffect moeten goed op elkaar afgestemd zijn, zodat het totaalplaatje natuurlijk overkomt. Té bruine benen of een te overbelicht gezicht is misschien wel in jouw voordeel, maar het wordt er vaak niet ‘echter’ op.

Volop aan de selfies

Selfies worden naast alle vakanties ook op veel andere plekken gemaakt. Zo maakte Lee Thompson (een reisblogger) een ontzettend gave selfie in Rio de Janeiro op het Christusbeeld. Na een storm van positieve reacties is het selfie principe alleen nog maar populairder geworden en worden ze nu ook bij een avond stappen gemaakt, tijdens een familieweekend, tijdens de wintersport of zelfs op het werk. Natuurlijk kan je ook een leuke selfie maken met vriendlief tijdens een romantische zonsondergang. Wees origineel!

De stok die je móét hebben

Helaas reiken onze armen niet 3 meter voor ons uit, waardoor we niet zoveel op de foto kwijt kunnen als we zouden willen. Met de nieuwste uitvinding omtrent de selfie kan dit wel! Het handige accessoire wat sinds kort op de markt is gebracht, is… de selfiestok! Misschien heb je er al wel eens van gehoord, het is een stok waarmee je het bereik van je camera behoorlijk kunt vergroten. Je klemt je smartphone vast aan de stok en een selfie maken was nog nooit zo makkelijk! Dit handige accessoire wordt veel gebruikt bij festivals, concerten, op reis en zelfs bij het afgelopen WK in Brazilië! Bescherm je smartphone of tablet buiten het foto’s maken om in een smartphonehoesje. Zo weet je in ieder geval zeker dat je op de belangrijkste momenten niet in de steek wordt gelaten door je technische vriend.

Steeds populairder

De selfie is wereldwijd een rage onder verschillende doelgroepen. De trend begon onder de jongeren, maar is ondertussen uitgebreid naar zowel jong en oud. Opa’s en oma’s stralen bij het maken van een selfie en vinden het leuk om aan een populaire trend mee te doen. Kleine kinderen spelen met de iPad van papa en mama en maken (onbewust) de meest hilarische foto’s.

Perfecte uitvinding op reis

Een selfie komt ook erg goed van pas als je alleen op reis bent. Als jij je ver van de bewoonde wereld bevindt, zullen er waarschijnlijk niet al te veel mensen staan springen om een foto van je te maken. Met het selfie-principe doe je dit vanaf nu gewoon lekker zelf. Het voordeel is tevens dat je met de frontcam direct ziet hoe je haar zit en of je goed op de foto staat.

Delen maar

Bij thuiskomst van je reis of vakantie is het tijd om alle gemaakte selfies te delen via social media. Zowel Facebook, Instagram als Pinterest zijn hier geschikte plekken voor. Al je vrienden en volgers kunnen genieten van je foto’s en krijgen een goed beeld van je ervaringen en belevenissen. Daarnaast is het natuurlijk altijd leuk om alle thuisblijvers jaloers te maken met een foto van een witstrand en een cocktail. Succes met het maken van selfies en enjoy your holiday!

Comments are closed.