Nu ook evenementen in Top 100 Duitse attracties

Het Oktoberfest in München is het populairste Duitse evenement onder buitenlandse toeristen. Het wordt gevolgd door de kerstmarkten van Nürnberg (Christkindelsmarkt), Dresden (Striezelmarkt) en Frankfurt.
duitsland-top-100-attracties

Dat blijkt uit de 3e enquête over de “Top 100” van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT), uitgevoerd tussen augustus 2013 en april 2014 op germany.travel/top100 en uit de Top 100-app. Het is voor het eerst dat niet alleen op bezienswaardigheden maar ook op evenementen in Duitsland kon worden gestemd.

Veel stemmen

Petra Hedorfer, voorzitter van de DZT, is zeer te spreken over de grote hoeveelheid stemmen die online is uitgebracht: “Meer dan 11.000 Duitslandreizigers hebben van de mogelijkheid gebruikgemaakt om op hun favorieten te stemmen. Tegelijkertijd hebben we de gebruikers gevraagd onze website te beoordelen: driekwart gaf ons goede en zeer goede cijfers – een mooi bewijs voor de acceptatie van onze online aanwezigheid.”

Top 100 in vogelvlucht: van pretparken tot landschappen

Slot Neuschwanstein, het Europa-Park in Rust en de Keulse Dom staan ook in 2014 bovenaan de lijst met de honderd populairste Duitse bezienswaardigheden. Het Oktoberfest behaalde in deze ranglijst de tiende plaats en is hiermee het hoogst geplaatste evenement.
 

 
Voor de Top 100 kon gestemd worden op belangrijke bouwwerken en evenementen, maar ook op landschappen, pretparken en interessante locaties binnen de intellectuele en culturele geschiedenis. De belangrijkste toeristentrekpleisters van het Duitse toerisme zijn verspreid over het gehele land. 21 van de in totaal 39 UNESCO-Werelderfgoedlocaties staan in de Top 100.

Mobiele versie van de Top 100 voor iOS en Android

De ranglijst die aan de hand van de online enquête opgesteld kon worden, diende als update van de DZT-app “Deutschland Top 100”. Deze mobiele applicatie is sinds 2012 gratis in het Duits en Engels te downloaden voor iOS- en Android-toestellen. De gebruiker heeft alle Top 100-bezienswaardigheden hiermee snel binnen handbereik: via een lijstoverzicht of interactieve kaart wordt per locatie een korte omschrijving gegeven, informatie over toegankelijkheid voor mindervaliden, entreeprijzen, openingstijden, route-info voor auto en openbaar vervoer en links en tips voor toeristische attracties in de nabije omgeving. Andere handige functies zijn de kortingscoupons voor talrijke bezienswaardigheden en de actuele evenementenkalender. Zo kunnen toeristen hun reis naar Duitsland thuis al gedetailleerd voorbereiden en hun planning onderweg op elk gewenst moment actualiseren.

Comments are closed.