Toerist in Zeeland kan kennismaken met “echte’’ Zeeuwen!

VVV Zeeland wil toeristen in de provincie tijdens hun vakantie laten kennismaken met “echte’’ Zeeuwen. Zo wil men laten zien hoe gastvrij de Zeeuwen zijn en hoe trots ze zijn op hun Zeeland. Er wordt altijd gezegd “ons Zeeuwen bin zuunig’’, maar is dat ook echt zo? Bedoelen we hier niet mee dat we zuunig zijn op ons landschap en onze cultuur.
fan-van-zeeland

Fan van zeeland

Deze zomer kunnen de gasten van Zeeland kennismaken met de Zeeuwen. Door middel van de website kunnen zij zich inschrijven voor een bepaalde activiteit die aangeboden wordt door de Zeeuwen. Zo kan men op stap met Dirk, boswachter, door de meeuwenduinen, meevaren met Henk over de Grevelingen met een varend vakantiehuis, fietsen naar onbekende plekjes op Walcheren of een bezoek brengen aan het atelier van kunstenares Ineke Otte.
 

 

Hoe werkt het?

Bekende en onbekende Zeeuwen hebben een activiteit bedacht en deze bieden zij kosteloos aan, aan de toeristen in Zeeland. Deze activiteiten staan omschreven op de website fanvanzeeland.nl. Via deze website kan de toerist zich inschrijven voor een activiteit. VVV Zeeland treedt hierbij faciliterend omdat zij de website onderhouden en promoten via verschillende mediakanalen. Zeeuwen kunnen op dit mediaplatform hun belevenissen plaatsen, geïnteresseerden kunnen deze belevenissen weer lezen en er op reageren.

Zeeuwse Ambassadeurs

De Zeeuwse ambassadeurs die zich aangemeld hebben voor een activiteit zijn enthousiast over het project en willen graag zo snel mogelijk aan de slag. Oftewel: Zeeuwen die Zeeland laten zien. Hun doel is om de toerist in Zeeland de “echte’’ Zeeuw te laten leren kennen.

Comments are closed.