Beleef Operatie Market Garden

Operatie Market Garden is de naam van één van de grootste militaire operaties van de Tweede Wereldoorlog die op Nederlandse bodem heeft plaatsgevonden. A.s. september is het precies 70 jaar geleden dat deze operatie plaatsvond. In het kader van deze gebeurtenissen is er een speciaal arrangement samengesteld en organiseert VVV Noordoost-Brabant op zaterdag 13 september een fietsexcursie.
operation-market-garden

Fietsdag

Veghel en omgeving hebben een grote rol gespeeld in Operatie Market Garden. Op diverse plekken zijn er nog sporen terug te vinden én zijn er veel verhalen over deze bijzondere plaatsen te vertellen. Op zaterdag 13 september wordt een fietsdag georganiseerd waarbij deelnemers, onder begeleiding van een gids, op de fiets op pad gaan door Veghel en Eerde. Er wordt onder andere een bezoek gebracht aan de Sint Antoniusmolen en Vlagheide, maar ook bij de diverse monumenten wordt stil gestaan. Ondertussen geniet men van een prachtige route en vertelt de gids de historische verhalen.

 

 

Start fietsroute

De dag start om 09.30 uur bij Café – zaal D’n Brouwer (Dobbelsteenplein 1, Mariaheide) en eindigt rond 16.00 uur. Kosten voor deelname aan de fietsdag onder begeleiding van een gids zijn € 24,95 p.p. Dit is inclusief ontvangst, een flesje water voor onderweg en een smakelijke lunch. Deelname voor kinderen tot 12 jaar zijn € 20,95 p.p. Een fiets huren is ook mogelijk tegen een meerprijs van € 12,50 p.p.p.d. (aangeven bij de reservering).

Extra informatie fietsroute:

  • circa 23 kilometer;
  • geschikt voor kinderen (bij deelname van kinderen wordt fietstempo aangepast);
  • niet geschikt voor scootmobiels;
  • uitgezet over zowel verharde als onverharde wegen;
  • excursies kan slechts doorgang vinden met een minimaal aantal deelnemers;
  • gaat ook door bij slecht weer (indien er voldoende aanmeldingen zijn).

Operatie Market Garden Arrangement

Naast de fietsexcursie is er een speciaal Operatie Market Garden Arrangement samengesteld. In dit tweedaags arrangement is een ontvangst met welkomstdrankje opgenomen, een overnachting inclusief ontbijt, een programma overzicht van de activiteiten van Operatie Market Garden, de entree voor een bezoek aan de basecamp en diverse fiets- en wandelbrochures in het teken van Operatie Market Garden.

Comments are closed.