Foodies, lekkerbekken en fijnproevers opgelet!

Inmiddels een ware traditie, al 5 jaar lang: de restaurantweek Maastricht aan Tafel! En dat betekent smullen geblazen, want 2 weken lang serveren 20 Maastrichtse restaurants met diverse keukens weer een 3-gangen menu voor € 25,25 p.p. Maar dat is nog niet alles! Schuif voor de 5e keer bij een zevental typische Maastrichtse cafés ‘aan de bar’ en geniet met z’n tweetjes voor een totaalprijs van € 10,25 van een aperitief met lekkers.

Vijf jarig bestaand

Maastricht aan Tafel bestaat deze zomer 5 jaar! En het zusje Maastricht aan de Bar vindt voor de 5e keer plaats. Reden genoeg dus om te trakteren! Men kan dan ook kans maken op een van de vele smaakvolle prijzen via wvvvmaastricht.nl/winnen.

 

 

Daarom € 25,25!

Dat komt door de bijdrage van 25 eurocent aan het Maastrichtse goede doel Stichting Stille Armen Maastricht , die sinds 1932 al o.a. stille armen in de regio Maastricht fijne kerstdagen wil bezorgen door ondersteuning in materiële zin in de vorm van bijvoorbeeld een kerstpakket. 25 eurocent lijkt misschien weinig, maar ‘small change, big difference’ en bewustwording bij de consument zijn én blijven het motto van Maastricht aan Tafel. Aan het eind van elk jaar hoopt de organisatie hiermee een mooie bijdrage van ongeveer € 2.000,- aan de stichting te kunnen leveren.

Schuif aan Tafel bij: Au Coin des Bons Enfants, La Bohème, La Chine, Le Courage, Brasserie FLO, Harry’s, Eetcafé Il y a, KapulaGa, Stadscafé Lure, de Mangerie, wijnrestaurant mes amis, restaurant ‘O’, Pakhoes, Petit Bonheur, Rilette, Sofa Brasserie Bar- Restaurant, Vanille, Le Virage en Witloof.

Schuif aan de Bar bij: Basilica, Café Forum, Café Local, In den Ouden Vogelstruys, Grand Café Maastricht Soiron, Sjinkerij de Bóbbel en Winebar Rouge & Blanc Kruisherenhotel.

De deelnemende restaurants en cafés zijn tevens te herkennen aan de Maastricht aan Tafel en Maastricht aan de Bar raamsticker. Reserveren is niet verplicht, maar wordt zeer aanbevolen.

Meer dan een restaurantweek

Maastricht zou Maastricht niet zijn als er tijdens de restaurantweek ook nog meer speciale smaakvolle activiteiten zouden plaatsvinden. Ontdek tijdens de Maastricht aan Tafel stadswandelingen (9 & 16 aug) de vele gastronomische geheimen die Maastricht te bieden heeft.

Typische culinaire hoogstandjes worden zowel vanuit het heden als het verleden door de VVV gids op smaakvolle wijze toegelicht. Leer bij de Bisschopsmolen de fijne kneepje van het bakkersvak tijdens de workshops vlaaien bakken (1, 3, 8 & 15 aug.). Bij Thiessen Wijnkoopers kun je aan de hand van een sfeervolle rondleiding en proeverij in de wijnkelders (2, 3, 9, 10,16 & 17 aug) kennismaken met de beste wijnen van dit prachtige wijnhuis.

Neem daarnaast een kijkje (za 2, 9, 16 aug) bij Bierbrouwerij de Keyzer, de in Nederland laatste nog compleet ingerichte ambachtelijke stadsbrouwerij, waarna je na afloop kan genieten van twee speciaalbieren.

Comments are closed.