Ontdek de Ruige Route Hogeland

In de maanden juli, augustus en september wordt ieder weekend een bijzondere 3 daagse tocht georganiseerd door het Groninger Hogeland. Al fietsend, wandelend en kanoënd wordt het landschap ten noorden van de stad Groningen verkend. Inbegrepen zijn de overnachtingen, ontbijt/lunch/diner, fiets- en kanohuur en toegang ateliers.

Kanoën op de ruige route

Kanoën op de ruige route

Avontuurlijke, sportieve en culturele belevingstocht

De Ruige Route Hogeland is een avontuurlijke, sportieve en culturele belevingstocht van twee of drie dagen door de meest ‘ongerepte’ gebieden van Noord Groningen. De route is al meer dan 10 jaar een begrip bij jong en oud. De deelnemers zijn elke dag zo’n 25 kilometer actief op pad, waarbij fietsen, wandelen en kanoën elkaar afwisselen. Men zoekt zelf de weg aan de hand van de routebeschrijving en onderweg kan men luisteren naar inspirerende verhalen en liedjes van het Hogeland via een MP3-speler.

 

 
Elke dag staat er een bezoek aan een atelier op het programma of een bijzondere ontmoeting met een kunstenaar. De deelnemers bepalen zelf het tempo van de dag en ook of zij bepaalde onderdelen wel of niet willen doen. Op de laatste dag wordt er geluncht in Restaurant In de Molen in Onderdendam, die onlangs bekroond werd met een Michelin Ster!

Meer informatie op tourdewadden.nl/ruigeroutehogeland

Comments are closed.