Liefde en Savoir-faire tijdens 4e editie Fête de la Gastronomie

Het Franse Fête de la Gastronomie vindt dit jaar plaats op 26, 27 en 28 september. Gedurende drie dagen vinden ruim 7.650 culinaire evenementen in Frankrijk plaats. De initiatieven variëren van een kijkje achter de culinaire schermen tot kookdemonstraties en picknicks.

Liefde en savoir-faire

Dit jaar staat het thema in het teken van de liefde voor het bereiden van de maaltijd. Het overbrengen van techniek en traditie van de huidige- op de volgende generatie staat hierbij centraal.

Cup Song made in Bourgogne

Vanaf de eerste editie van het Fête de la Gastronomie zijn de zogenaamde “Fantastic Picnic” in de regio Bourgogne een hit. Ruim 25 picknicks met een bijzonder thema vinden plaats in deze culinaire regio bij uitstek. Van Middeleeuwse picknicks tot Renaissance picknicks en van picknicks rond het thema mosterd (uit Dijon) tot picknicks rond vergeten groenten. Om de promotie kracht bij te zetten heeft de regio dit jaar de vrolijke Cup Song gelanceerd.

 

 

UNESCO

Het Fête de la Gastronomie is in 2010 in het leven geroepen in Frankrijk toen de Franse gastronomie op de immateriële lijst van Werelderfgoed van UNESCO verscheen. Het evenement heeft als doel om gastronomie bereikbaar te maken voor iedereen, kansen te creëren voor aanstormend culinair talent, culinaire professionals aan te moedigen en als platform te dienen voor het Franse toeristische aanbod.

Comments are closed.