De 5 mooiste Franse Logis hotels onderweg

Met een goed glas wijn op de camping in het zonnige zuiden. Mooi vooruitzicht, maar daar moet je wel eerst honderden kilometers asfalt voor trotseren. Om vervolgens doodmoe op je vakantiebestemming te arriveren. Maak dit jaar van die lange reis eens een ontspannen trip en kies voor een overnachting in La Douce France. Logis Hotels – de grootste keten van onafhankelijke hotel-restaurants in Europa, waarvan er zich achttien in Nederland bevinden – zet de vijf mooiste mogelijkheden op een rij. Bonus: je ziet ook nog eens meer van het prachtige landschap in Frankrijk.

Overnachten in Frankrijk

Overnachten in Frankrijk

1. Hotel Domaine du Château de Monrecour

Onderweg naar de Pyreneeën of Spanje? Dan is hotel Domaine du Château de Monrecour de beste keus voor een tussenstop. Na drie kwartier vanaf de snelweg ben je op het punt waar rust, historie, erfgoed, cultuur en gastronomie samenkomen. Slaap in het kasteel of in een van de bijgebouwen. Geniet van het heerlijke (privé)zwembad en schuif ’s avonds aan voor een gastronomische belevenis op het terras. En wil je je bezoek helemaal compleet maken? Boek dan een ballonvlucht vanaf het terrein. Prijs voor een tweepersoonskamer: vanaf 110 euro per nacht. St. Vincent de Cosse – afslag 55 A20, 1.020 kilometer van Utrecht.

 

 

2. Grand Hotel Montespan-Tallyrand

Zijn naam heeft Grand Hotel Montespan-Tallyrand te danken aan een belangrijk deel van de geschiedenis van de 16e en 17e eeuw. Een historische plek dus, maar met modern comfort. Denk aan kamers met romantisch uitzicht op de Franse tuin, een keuken met regionale specialiteiten en een luxe spa. Vanaf de snelweg rijd je in drie kwartier langs de prachtigste wijngaarden naar deze oase van rust. Prijs voor een tweepersoonskamer: vanaf 76 euro per nacht. Bourbon L’Archambault – afslag 8 A71, 762 kilometer van Utrecht.

3. Hotel Adélie

Niet ver van de snelweg, toch middenin het groene Frankrijk. Kies bij hotel Adélie voor een kamer op de benedenverdieping en loop zo door de openslaande deuren de tuin in, ontbijt buiten op het terras of neem een duik in het zwembad. Het persoonlijke welkom van de gastheer en gastvrouw is zo hartverwarmend, dat het voelt alsof je onderdeel van de familie bent. Prijs voor een tweepersoonskamer: vanaf 68 euro per nacht. Montagny-lès-Beaune – afslag 24.1 Route du Soleil (A6), 744 kilometer van Utrecht.

Neem een verfrissende duik in het zwembad

Neem een verfrissende duik in het zwembad

4. Hotel La Rivière/h2>
Hotel La Rivière ligt naast de gotische brug over de La Truyère in het hart van de Lot Vallei. Idyllischer kan bijna niet. De kamers in dit boutique-hotel zijn supercomfortabel dankzij een grondige renovatie in 2006. Hoogtepunten: het restaurant, het zwembad en de spa met hammam. Je kinderen kunnen zich uitleven in de indoor- én outdoorspeelruimte. Prijs voor een tweepersoonskamer: vanaf 69 euro per nacht. Entraygues sur Truyère – afslag 28 A75, 1.076 kilometer van Utrecht.

overnachten-frankrijk-onderweg

5. Hotel La Garbure

Middenin de streek Chateauneuf-du-Pape in Frankrijk – beroemd vanwege zijn uitstekende wijnen – runnen Josette en Jean-Louis Giansily hotel La Garbure. De Provence klinkt hier door in elke kamer. Schuif ’s avonds aan in het restaurant voor een heerlijk diner met uitsluitend verse seizoensproducten. Prijs voor een tweepersoonskamer: vanaf 78 euro per nacht. Chateauneuf-du-Pape – afslag 22 A7, 1.098 kilometer van Utrecht.

Comments are closed.