Wethouder opent Drentse Fiets4Daagse

Gisteren startten duizenden deelnemers aan de Drentse Fiets4Daagse. Het evenement is in Meppel geopend door wethouder Henk ten Hulscher. De komende vier dagen kunnen deelnemers genieten van prachtige routes door de natuur en langs bijzondere bezienswaardigheden.
drentse-vierdaagse-vlag-wethouder

Tijdens de opening was er ook aandacht voor het goede doel dat de Drentse Fiets4daagse heeft omarmd: het Diabetes Fonds. Alle deelnemers is gevraagd een donatie te doen bij inschrijving. Er is massaal gehoor aan gegeven en een mooi bedrag bij elkaar verzameld. Alle donaties samen hebben een bedrag opgehaald van € 614,50.
 

 

Cheque

De wethouder overhandigde de cheque aan de 12-jarige Noëlle Brinkman. Zij heeft sinds haar achtste diabetes type 1 en voelt zich heel vereerd dat zij de cheque in ontvangst mag nemen. ‘Ik ben inmiddels wel gewend aan het prikken en mijn insulinepomp. Toch is diabetes niet leuk en hoop ik dat diabetes in de toekomst te genezen is. Daarom ben ik blij dat mensen doneren of net als mijn vriendin Sara een actie starten en zich laten sponsoren.’

In het zonnetje gezet

Ook oud voorzitter Gerrie Ebbeling werd in het zonnetje gezet. Bijna 10 jaar was zij de drijvende kracht achter de Drentse Fiets4Daagse in Meppel. ‘Ik geef met veel vertrouwen het stokje door’, aldus Ebbeling. Haar opvolger Ben Diender dankte haar hartelijk voor al haar inzet en heeft veel zin in deze week waarin hij als eerste optreedt in zijn nieuwe functie.
 

Officiële opening

Samen met de wethouder hees Noëlle de vlag en daarmee is de Drentse Fiets4daagse officieel geopend. De wethouder wenst iedereen, ook namens de organisatie, veel fietsplezier in het mooie Drenthe.

Comments are closed.