Hotels voortaan direct te boeken via toeristische website

Vanaf heden kunnen bezoekers van Utrecht op bezoek-utrecht.nl binnen een paar klikken het beschikbare hotelaanbod bekijken en direct een boeking doen. Via de boekingsmodule op de homepage zijn alle hotels die samenwerken in Stichting Hotel Overleg Stad en Schil Utrecht (HOST) gemakkelijk te boeken. De gezamenlijke ambitie van de hotels en Toerisme Utrecht is om meer bezoekers aan te trekken die langer in Utrecht verblijven.

Winkel van Sinkel in Utrecht

Winkel van Sinkel in Utrecht

Boekingsmodule vergroot gastvrijheid

Maandelijks oriënteren 40.000 bezoekers zich via de website www.bezoek-utrecht.nl op een bezoek aan Utrecht. Behalve een overzicht van winkels, restaurants, musea, evenementen en overnachtingsmogelijkheden, biedt deze website nu de mogelijkheid om direct een hotelkamer te boeken. Deze gezamenlijke boekingsmodule is weer een stap voorwaarts in de gastvrijheid van Utrecht.

Het gebruiksgemak voor bezoekers wordt vergroot. Zij kunnen zich op één website oriënteren voor een compleet bezoek aan Utrecht en direct boeken, zonder eerst verschillende hotelwebsites te moeten bezoeken.

Aldus Carlijn Leenders, Manager Marketing bij Toerisme Utrecht. De boekingsmodule is in opdracht van Toerisme Utrecht ontwikkeld door Hoteliers.com.

 

 

Gezamenlijke ambitie: meer overnachtingen

Ook de HOST-hotels zijn blij met de boekingsmodule. “De module past goed bij onze samenwerking. Door als collectief op te trekken en dit soort projecten op te pakken, ondersteunen we elkaar en versterken gezamenlijk de positie van Utrecht als bestemming voor zakelijk en toeristisch bezoek.”, aldus Erik-Jan Ginjaar, lid van HOST. De gezamenlijke ambitie van de hotels en Toerisme Utrecht is om meer bezoekers aan te trekken die langer in Utrecht verblijven. De verwachting is dat de hotelboekingsmodule daarbij kan helpen: “Direct op de homepage van bezoek-utrecht.nl worden bezoekers verleid om te overnachten. Door het aanbod collectief weer te geven, kan een bezoeker altijd in Utrecht of directe nabijheid terecht. Als het hotel dat een bezoeker in gedachte had vol zit, kan hij direct een alternatief in Utrecht boeken. Ook kan de boekingsmodule worden ingezet bij evenementen en voor arrangementen die mensen inspireren om naar Utrecht te komen”, geeft Leo Hollman voorzitter van HOST aan.

Inzetbaar bij evenementen

Tijdens grote evenementen zoals de Tourstart 2015 in Nederland stijgt de vraag naar hotelkamers. Bezoekers kunnen via de boekingsmodule direct zien in welke hotels nog kamers beschikbaar zijn. Verder kunnen hotels rondom evenementen, vakantieperiodes of juist in rustige periodes via de boekingsmodule arrangementen en aanbiedingen inzetten om boekingen te stimuleren. Buitenlandse bezoekers zijn daarbij een belangrijke doelgroep: meer dan de helft van de hotelgasten (58%) komt uit het buitenland. Bovendien besteden buitenlandse gasten tijdens hun bezoek meer geld dan bezoekers uit Nederland. Op www.visit-utrecht.com is de boekingsmodule daarom ook beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans.

Comments are closed.