Gloednieuwe lodge in het hart van de Zuid-Tiroolse Dolomieten

Op 2 juli opende de ADLER Mountain Lodge de deuren op 1.800 meter hoogte in Zuid-Tirol, ofwel Südtirol. Het ontwerpen en bouwen van de lodge op deze unieke locatie heeft maar liefst 10 jaar in beslag genomen. De volledig uit hout bestaande chalets zijn te vinden in Alpe di Siusi/Seiser Alm in het hart van de Dolomieten. Deze bergketen veroverde in 2009 een plek op de UNESCO werelderfgoedlijst. In de winter worden gasten wakker tussen de skipistes en in de zomer te midden van uitgestrekte alpenweide.
Seiser Alm

Alpe di Siusi

De ADLER Mountain Lodge is geïnspireerd op de oude berghutten in Zuid-Tirol. De lodge smelt daarom uitstekend samen met het unieke landschap van Alpe di Siusi, de grootste alpenweide van Europa. De oppervlakte van deze alpenweide kun je vergelijken met 8.000 voetbalvelden, omringd door de indrukwekkende pieken van de Dolomieten. In de zomer is het plateau perfect voor verschillende outdoor activiteiten.

 

 

Wandelparadijs

Met maar liefst 350 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden kun je genieten van de alpenweide die in de zomer volledig in bloei staat. Alpe di Siusi is alleen per kabelbaan bereikbaar en volledig autovrij. Naast wandelen is het ook mogelijk om de mountainbike te pakken. Er zijn meer dan dertig gps-routes die tussen de 250 en 2.500 hoogtemeters overbruggen. Welke route je ook volgt, ze bieden allemaal een fantastisch uitzicht op de pieken van de Dolomieten. Niet voor niets heeft ADLER mountain lodge deze plek gekozen om hun gasten te verwelkomen.
.

Bekijk hier meer informatie en tips van voor je bezoek aan Zuid-Tirol.

Comments are closed.