Stayokay sluit zich aan bij WaterSpaarders

Kinderen tijdens hun vakantie stimuleren om aan de slag te gaan met energiebesparing? Het klinkt niet voor de hand liggend, maar dat is precies wat Stayokay vanaf vandaag gaat doen. Stayokay heeft namelijk een contract getekend met WaterSpaarders, een initiatief van Unilever, Wereld Natuur Fonds en de Missing Chapter Foundation, opgericht door prinses Laurentien, dat aanzet tot korter douchen. Met leuke acties en activiteiten, zoals (knutsel)workshops, moedigt Stayokay alle (school)kinderen en hun ouders aan om bewuster met water om te gaan en dus minder energie te gebruiken onder het motto: “minder warm water, beter voor later.”
stayokay-waterspaarders

Trotse partner

Stayokay is trots op het partnerschap met Waterspaarders. Marijke Schreiner, algemeen directeur: “Stayokay realiseert jaarlijks bijna 900.000 overnachtingen, waarvan ca. 80.000 van kinderen in de basisschoolleeftijd uit binnen- en buitenland. Van oudsher, sinds de oprichting in 1929, zit ‘goed bezig zijn’ al in ons DNA. Met ons MVO-project ‘Goed bezig!’ wil Stayokay op een positieve manier bewustzijn creëren voor milieu en maatschappij; zowel bij onze gasten als bij alle 600 medewerkers op de 26 locaties. WaterSpaarders is hier een mooie aanvulling op. We verwachten met WaterSpaarders nog veel meer kinderen, jongeren en ouders te bereiken en op deze manier een steentje bij te dragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot”.
 

 

Creatieve workshops bij Stayokay

In de vakanties en weekenden organiseert Stayokay in alle “Puur Plezier”-familiehostels activiteiten voor jong en oud. De samenwerking met WaterSpaarders krijgt hierin een eigen rol. Kinderen kunnen deze zomer een etiket ontwerpen voor een fles doucheschuim tijdens de WaterSpaarders-workshop. Uiteraard draait het etiket om de boodschap dat 5 minuten douchen meer dan genoeg is. De flessen vormen een leuk en speels geheugensteuntje in de badkamer voor kinderen en hun ouders om korter te douchen.

Oprichters en partners

WaterSpaarders is een initiatief van kinderen en leerkrachten, samen met het Wereld Natuur Fonds, Unilever en de Missing Chapter Foundation. Zij worden ondersteund door partners als drinkwaterbedrijf Vitens, energiebedrijf Eneco, netbeheerder Enexis, vereniging van waterbedrijven Vewin, consumentenplatform Nudge, onderwijsuitgever Zorn en nu ook Stayokay hostels. Zij zetten hun eigen expertise in voor het initiatief en zo worden zoveel mogelijk kinderen en hun families bereikt. Bijna 15.000 kinderen doen inmiddels mee met Waterspaarders. Daarmee worden al 60.000 mensen bereikt die concreet energie besparen door niet langer dan vijf minuten te douchen.

Comments are closed.