Eindhoven Museum staat weer bol van activiteiten tijdens de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie (12 juli – 24 augustus 2014) staat Eindhoven Museum in het teken van beleven. Vuurtje maken, brood bakken, oefenen met een zwaard, geluksamulet maken en nog veel meer. Bezoekers gaan terug in de tijd en beleven de historie van weleer en gaan met leuke ervaringen naar huis. Na de zomervakantie hebben we op 30 en 31 augustus de Kelten en Romeinen te gast. In september pakken we uit met een groots Festival Levende Geschiedenis dat u niet mag missen!

k-doe prehistorie graan malen

Beleef Eindhoven Museum

Weet jij hoe je een vuurtje maakt zonder een aanmaakblokje of een aansteker? Probeer het in Eindhoven Museum. Leer over wat geluk was in de tijd dat onze verre voorouders leefden aan de rand van het Romeinse rijk. Kun jij ook wel wat geluk gebruiken? Maak dan een geluksamulet die je helpt in de strijd tegen de Romeinen. Of oefen met het zwaard, zoals de middeleeuwse burgers van Endehoven zich moesten verdedigen in oorlogstijd. In de herberg klinkt authentieke muziek en worden volgens oud recept worstenbroodjes gebakken. Kom ook kijken hoe onze huisdieren zijn gegroeid. Zoals het Kempische heideschaap, het Brabanter hoen en het wolhaarvarken. Kortom, kom de historie van weleer beleven tijdens de zomervakantie. Ga zelf aan de slag en ontmoet de mensen uit de geschiedenis.

Kelten en Romeinen

De Romeinen hadden bijna 500 jaar grote invloed op de Kelten en Germanen die hier woonden. Ze brachten veel nieuwe ontwikkelingen met zich mee, maar waren de mensen daar wel zo blij mee? Kom op 30 en 31 augustus proeven van typische Romeinse gerechten, beleef een gladiatoren gevecht en ervaar zelf hoe het was om met of tegen de Romeinen te vechten. Dit Romeins evenement is in samenwerking met levende geschiedenisgroep Teuxandrii.
 

 

Festival Levende Geschiedenis

Hoor, ruik, zie en proef op 27 en 28 september 2014, 2000 jaar geschiedenis tijdens het Festival Leve(n)de Geschiedenis (grootste van Nederland) in en rond Eindhoven Museum. 600 deelnemers spelen er een heel weekend lang, verschillende periodes uit de vaderlandse- en wereldgeschiedenis, na. Bezoekers herbeleven er de tijd van de Romeinen tot en met de Bevrijding van WOII in levensechte gevechten en veldslagen.

Comments are closed.