Culinaire belevenis in het Stubaital

Op zoek naar een first-class vakantiegebied waar je kunt genieten van culinaire hoogstandjes? Dan is het Stubaital in Oostenrijk the place to be. Het Stubaital blinkt niet alleen uit in sportieve activiteiten, ook fijnproevers kunnen hun hart ophalen in dit gletsjerdal. Ontdek de oorsprong van regionale delicatessen tijdens culinaire wandelingen, bezoek de authentieke boerenmarkten en proef de lokale specialiteiten in één van de vele restaurants die Stubai rijk is.

TVB StubaiTirol_StubaierBauernmarkt_print

Bekroonde gastronomie

Stubai heeft gastronomische kwaliteit hoog in het vaandel staan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat meerdere restaurants in het Stubaital bekroond zijn door de beroemde restaurantcriticus Gault Millau. Het geheim achter dit succes zit voornamelijk in de herkomst van de producten. Merendeel van de ingrediënten komt rechtstreeks van de lokale boeren, wat zorgt voor authentieke en kwalitatief hoogwaardige gerechten. Ben je verkocht na het eten van deze lokale gerechten, dan kan je de smaakvolle ingrediënten zelf kopen tijdens een bezoek aan een van de boerenmarkten.

Culinaire wandelingen

De Stubai gourmet routes combineren het beste van twee werelden. Tijdens deze culinaire wandelingen kan men genieten van zowel de lokale delicatessen als het adembenemende panorama van het Stubaital. Ontdek hoe alpenkaas wordt gemaakt, pluk en proef kruiden uit de wei en kom meer te weten over het lokale smaakvolle vlees. Geniet onderweg ook van de smaragdgroene bergmeren, wilde wateren en kleurrijke bloemen. Tijd om even uit te rusten is er in één van de hutten en kroegjes langs de route, die de meest heerlijke lekkernijen uit de regio serveren.
 

 

Zien, horen, proeven, ruiken en voelen

Vanaf juni tot oktober is het voor de zintuigen feest in Stubai. Tijdens het Stubai gourmet programme kan je iedere dag van culinaire hoogstandjes genieten onder het motto “zien, horen, proeven, ruiken en voelen”. Zie en hoor hoe lokale producten worden gemaakt tijdens de rondleidingen op de bergboerderijen. Proef en ruik de natuur tijdens een wandeling naar de Grawa waterval en voel de sfeer tijdens het traditionele drijven van vee. De lokale delicatessen van Stubai staan bij ieder evenement centraal. Smullen dus, in het mooie Stubaital!

Comments are closed.