Echte Hollandse stranddagen op komst

De komende dagen stijgt het kwik in Nederland naar waardes boven de 30 graden. Wie van strand, zon en zee houdt komt de komende dagen goed aan zijn trekken. Vrijdag lijkt de meeste ideale stranddag te worden. Wel is het goed oppassen voor de zonkracht volgens de meteorologen van weeronline.nl. Bij een blauwe hemel halen we zonkracht 7.

Vrijdag een topdag, zelfs 30 graden op de stranden

Belangrijk onderdeel van een geslaagde stranddag is zonneschijn, verder moet de temperatuur hoog genoeg zijn om lekker ontspannen op het strand te kunnen liggen.

 

 
De donderdag geldt als een opwarmertje, het wordt net geen 25 graden op de westelijke stranden, zeewind laat de opwarming in de middag afvlakken. Op de Wadden ligt het kwik nog enkele graden lager. Zon is er voldoende, maar af en toe gaat de zon schuil achter bewolking.

Vrijdag

Vrijdag wordt een topdag. De wind blijft aflandig waardoor de temperatuur op het strand flink kan oplopen. Langs de westkust kan het lokaal 30 graden worden, op de Wadden wordt het gemiddeld 27 graden. Naast wat dunne sluierbewolking is het vooral de zon die het weerbeeld bepaald.

Zaterdag

Zaterdag wordt het nog een graadje heter dan op vrijdag. De kans op bewolking neemt sterk toe en in de loop van de middag is er kans op onweersbuien vanuit Zeeland. Voor een groot deel van de dag nog kan er nog prima van het strand worden genoten, met temperaturen rond 30 graden is de zee een welkome afkoeling!

Zeewater 2 graden warmer dan normaal

De temperatuur van het zeewater ligt rond een graad of 20. Het water is ongeveer 2 graden warmer dan normaal in deze tijd van het jaar. De positieve afwijking heeft te maken met een bovengemiddeld warme winter en voorjaar.

Zonkracht 7

Inmiddels zijn de meeste strandgasten wel bekend met de gevaren van de zon en worden de meeste huiden voorzien van een beschermlaagje. Komende dagen hebben we op veel plaatsen met een sterke zonkracht te maken, kracht 7. De huid kan hierbij snel verbranden en is het aan te raden een petje of een hoed te dragen en meerdere keren per dag de onbedekte huid goed in te smeren.

In Nederland is de maximale zonkracht 8.

Comments are closed.