Wereldcruise Holland America Line 2015 bezoekt 6 continenten, 25 landen en 45 havens

Op vijf januari 2015 vertrek het ms Amsterdam vanuit Fort Lauderdale voor een wereldcruise van maar liefst 114 dagen. Gedurende deze ‘Grand World Voyage’ cruise worden 45 havens in 25 landen en 6 continenten aangedaan. Als onderdeel van het ‘home away from home’ concept kunnen gasten aan boord van het ms Amsterdam genieten van uitmuntende service, alle comfort en gemakken en speciale ‘Grand Voyage’ ervaringen.

amst_43

Hoogtepunten van de 114-dagen rondreis Fort Lauderdale (Florida, Verenigde Staten), zijn onder andere 11 havenovernachtingen, de oversteek van het Panama- en Suezkanaal en het passeren van de evenaar en de internationale datumgrens. Daarnaast bezoekt het ms Amsterdam (1.380 passagiers) diverse UNESCO werelderfgoederen, organiseert het thema-avonden en brengt het lokaal entertainment aan boord. Voor gasten die minder tijd ter beschikking hebben, zijn er diverse kortere segmenten te boeken, variërend van 22 tot 57 dagen.

Het maken van een ‘Grand World Voyage’ met Holland America Line is een unieke ervaring. Elke regio presenteert zich op een bijzondere manier, zowel aan boord als aan wal. Voor elke reisliefhebber is een reis rond de wereld het summum, deze wereldcruise behoort echt tot de grootste van de ‘Grand Voyages.

Zegt Richard Meadows, Executive Vice President, Marketing en Sales bij Holland America Line.

Vanuit Fort Lauderdale neemt het ms Amsterdam een westelijke koers, via de Atlantische Oceaan naar de Stille Oceaan, voor de oversteek van het Panamakanaal. In Papeete (Frans-Polynesië) blijft het schip een nacht liggen, zodat gasten extra tijd aan land hebben om de bestemming te ontdekken. Het ms Amsterdam doet zes Polynesische eilanden aan voordat hij naar Nieuw-Zeeland vaart voor een overnachting in Auckland.

Na een overnachting in Sydney, vervolgt het ms Amsterdam zijn weg in westelijke richting langs de zuidkust van Australië. De overnachting in Sydney zorgt voor extra tijd in deze populaire stad en biedt gasten de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het beroemde Sydney Opera House of om de Sydney Harbour Bridge te beklimmen. Naast Sydney blijft het ms Amsterdam ook in Adelaide en Perth een nacht aan de kade. De ‘Down Under’ ontdekking voert verder langs Melbourne, Albany en Geraldton.

Via Java wordt de wereldcruise vervolgt richting Azië, met extra overnachtingen op Bali en in Singapore. In Singapore is het mogelijk een landexcrusie te maken naar Angkor Wat (Cambodja), één van de belangrijkste archeologische plekken van Zuidoost-Azie. Het schip vaart verder met stops in Maleisie en Thailand en blijft een nacht in Thilawa (Myanmar). Achtereenvolgens bezoekt het schip Colombo, Sri Lanka en Cochin (India) voordat hij aanmeert in Mumbai (India) en Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) voor een overnachting. In Mumai hebben gasten de mogelijkheid de Taj Mahal te bezoeken.

Na stops in Oman, Egypte en Jordanië, steekt het ms Amsterdam het Suezkanaal over op weg naar de Middellandse Zee. Gasten bezoeken 13 havens in Turkije, Griekenland, Italië, Spanje en Portugal waarbij er in de haven van Athene wordt overnacht voordat het schip de Atlantische oceaan oversteekt, terug richting Fort Lauderdale.

Aan boord verwennerij

De ‘Grand Voyages’ van Holland America Line maken een lange vakantie toegankelijk en betaalbaar. Aan wal kunnen gasten kiezen uit diverse excursies; van privétochten met de auto tot aan het bezoeken van lokale dorpen. Ook aan boord valt er veel te beleven. Heerlijk uitwaaien en relaxen in de Greenhouse Spa, kookdemonstraties volgen van een erkend Chef in het Culinary Art Center, leren hoe een foto te bewerken of simpelweg relaxen op het dek.
 

 
Met het ‘On Location’ programma van Holland America Line worden gasten in contact gebracht met de lokale culturen, zowel aan boord als aan wal. Gedurende de wereldcruise komen speciale sprekers en gasten aan boord en worden er bijzondere themaavonden georganiseerd. Van een didgeridoo show op het dek in Australië tot buikdanslessen in het Middellandse zeegebied, het ‘On Location’ programma brengt lokale tradities en culturen tot leven.

Wereldcruise

Boekingen kunnen vanaf heden worden gemaakt. Gasten die voor 31 juli de gehele wereldcruise boeken ontvangen diverse vroegboekkortingen in de vorm van boordtegoed, een gratis excursie en meer. De ‘Grand Voyages’ is in zijn geheel te boeken en in diverse segmenten vanaf 22 dagen.

Comments are closed.