Nieuwe digitale fietskaart Panorama-routes Oost-Denemarken

Voor fietstoeristen die graag (delen van) de populaire route tussen Kopenhagen en Berlijn willen fietsen is er nu door Østdansk Turisme, de toerismeorganisatie van Oost-Denemarken, een nieuwe webpagina gemaakt, waarop alle informatie snel en handig is te vinden.
denemarken

Op de digitale fietskaart kan gezocht worden op bijvoorbeeld de belangrijkste bezienswaardigheden onderweg, restaurants en overnachtingsgelegenheden. De digitale fietskaart maakt onderdeel uit van het omvangrijke fietsproject ‘Powered by Cycling: Panorama’ van de Europese Unie. Deze nieuwe Panorama-fietsroutes zijn 25 ‘rondjes’ op twee bestaande nationale routes in Denemarken. Naast de negen routes in Oost-Denemarken die aansluiten op de Berlijn-Kopenhagen route, zijn er langs de westkust van Jutland zestien ‘rondjes’ met deels een aansluiting op de Noordzeeroute (Vestkystruten).
 

 
De Panorama-routes in Denemarken zijn bewegwijzerd, vaak tussen de twintig en veertig kilometer lang en voeren meestal langs wegen met weinig verkeer. De 25 rondjes gaan van de mooiste plaatsen langs de Deense kust, landinwaarts en weer terug naar de kust.

Comments are closed.