Mijlpaal voor Emirates: ontvangst 50ste A380

De positie van ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij wordt deze week versterkt: Emirates heeft de 50ste A380 in ontvangst genomen. Met deze levering wordt de vloot van Emirates uitgebreid naar 224 toestellen. Geen enkele andere commerciële luchtvaartmaatschappij heeft een grotere vloot A380’s of Boeing 777s.

50th_Emirates_A380_19

Na het toevoegen van de 50ste A380 in het routenetwerk begin augustus zal Emirates wekelijks een totaal van 5,7 miljard seat kilometers (ASKM) aanbieden naar 145 verschillende bestemmingen. Omgerekend is dit de afstand van Los Angeles naar Auckland. Sinds april 2010 heeft Emirates 96 nieuwe toestellen ontvangen (A380s of Boeing 777s). Hiermee wordt de totale capaciteit uitgebreid van 64% (ASKM) naar 71% (ASKM). De totale stoelbezetting van bijna 80% blijft constant. In deze periode heeft Emirates ook 48 steden toegevoegd aan het wereldwijde netwerk.

Tim Clark, CEO Emirates:

Emirates heeft de afgelopen vier jaar een enorme groei doorgemaakt, waarschijnlijk de snelste groei ooit gekend in de luchtvaartgeschiedenis. Wij hebben letterlijk een capaciteitsstijging doorgemaakt die gelijk staat aan wat een middelgrote luchtvaartmaatschappij uitvoert. Maar nog belangrijker, onze bezettingsgraad is behouden en we zijn winstgevend. Dit laat de kracht zien van ons unieke product en de kracht van ons business model dat is gebaseerd op een efficiënt netwerk vanuit onze hub Dubai dat de wereld verbindt.

Tim Clark voegt hieraan toe:

De A380 is zeer succesvol voor ons, en dat zie je onder andere terug in de sterke belangstelling van klanten en de hoge bezettingsgraad op routes waar dit vliegtuig wordt ingezet. De A380 heeft ons geholpen om aan de vraag van de klant te voldoen op belangrijke routes, efficiënter te kunnen werken op beperkte luchthavens maar ook een omslag te kunnen bieden op het gebied van onboard reiservaring. Met de levering van de nieuwe, bestelde A380’s hebben wij in 2017 circa 90 A380 toestellen in onze vloot ter ondersteuning van het bestaande en groeiende A380 netwerk.

 

 
Emirates is de grootste commerciële exploitant van de A380 wereldwijd en vliegt momenteel op 27 bestemmingen met dit iconische toestel. DubaiLos Angeles is de langste route voor de Emirates A380. Later dit jaar zal Emirates de A380 introduceren naar Koeweit op 16 juli, Mumbai volgt op 21 juli, Frankfurt op 1 september, Dallas vanaf 1 oktober, San Francisco vanaf 1 december en Houston vanaf 3 december 2014.

Op dit moment heeft het vlaggenschip van Emirates 27,5 miljoen aan inkomsten gegenereerd, meer dan 68,800 trips gemaakt en ruim 405 miljoen kilometers gevlogen.

De luchtvaartmaatschappij heeft momenteel meer dan 10,000 cabine personeelsleden in dienst, hiervan zijn er 900 speciaal opgeleid om binnen de A380 vloot te werken.

Comments are closed.