5 jaar Kunstroute Vaals nieuwe stijl!

Daar waar eens de Tsaren van Rusland hun laken bestelden, op die plek kunt u als bezoeker genieten van kunst, cultuur en lekkere amuses. Waar dat is? Juist, in Verrassend Veelzijdig Vaals! Van zondag 13 juli tot en met zondag 3 augustus exposeren een dertigtal (inter)nationale kunstenaars op bijzondere (historische) locaties in Vaals. Sculpturen, keramiek, schilderkunst, vrijwel alle kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd.

Kunstroute_Vaals

Kunst

Kunstroute Vaals vindt het heel belangrijk dat u een fantastische dag heeft. Dat kan alleen door samen te werken met kunstenaars en locaties die bij deze gedachte aansluiten. Neem bijvoorbeeld het werk van Ada Breedveld uit Amsterdam. Ada heeft zichzelf het vak geleerd. Was nooit op een academie of overeenkomstige opleiding. Zo lang zij zich kan herinneren tekende en schilderde zij de ganse dag. Ze heeft haar eigen zo typerende stijl en thema: de imposant-aanwezige grote Vrouw. Zij wordt iconografisch verbeeld als de sublieme levenskunstenaar. Met een lied op de lippen, een glas in de hand, een vogeltje in de blauwe lucht, bij de lustige accordeon en op de grote tuba, zo varen haar scheepjes voorbij!

En wat te denken van de vogelhuizen van Leo Gerritsen? Na zijn opleiding in Breda heeft Leo vele opdrachten vervuld bij scholen en andere openbare gebouwen. De laatste jaren is hij zich echter gaan toeleggen op zijn eigen autonome ontwikkeling. Hierbij volgt hij zijn liefde voor architectonische constructies. Zijn buitenbeelden uit cortenstaal reageren op de natuur, en zijn expressief en direct van vormgeving. Zijn serie ` vogelhuizen` zijn hiervan een mooi voorbeeld. Objecten die iets nieuws toevoegen aan onze bestaande realiteit.

Wij durven te stellen dat wij aan iedere bezoeker gedacht hebben: tussen al de tentoongestelde werken zit ongetwijfeld iets dat u raakt, inspireert of eenvoudigweg een glimlach tevoorschijn tovert. En daar staan wij voor. Kunst is leuk, kunst is mooi, kunst betoverd.
 

 

Zon of regen: bij Kunstroute Vaals zit u altijd goed

De tentoongestelde kunst staat grotendeels binnen. Tijdens slecht weer dus lekker droog, tijdens zon en hitte lekker koel. Volgt u de wandelroute, dan weet u zeker dat u niets mist. Loopt u liever op eigen gelegenheid naar de locaties, is dat ook geen probleem (mits u rekening houdt met de aangegeven openingstijden).

Om het genieten compleet te maken, krijgt u op een aantal locaties een culinair hapje. De locaties staan garant voor een gastvrij ontvangst, een lekkere amuse en de gelegenheid om iets te drinken of te eten onderweg. Ook namens hen nodigen wij u uit een bezoekje te brengen aan Vaals in Limburg!

Een verrassend dagje uit, voor maar €13,50. Inbegrepen zijn de wandelroute, de kunstgids met informatie over alle deelnemende kunstenaars en de amuses. Kaarten kunt u tijdens de Kunstroute kopen bij het VVV-kantoor in Vaals, Maastrichterlaan 73a (di t/m ma). Dit is tevens de start van Kunstroute Vaals (u kunt tussen 10.00 uur en 13.00 uur starten).

Comments are closed.