De zomer start zonnig voor toeristisch Drenthe

De zomervakantie start voor het noorden aanstaande vrijdag met heel veel zon. Het goede weer heeft een positieve invloed gehad op het aantal kampeervakanties in het voorjaar meldt RCN de Noordster. Ook start de zomervakantie zonnig voor de ondernemers; de verwachting is dat het drukker wordt dan vorig jaar. De campings zijn nog niet vol geboekt. De kampeerbedrijven zoals Camping de Reeënwissel zien dat veel gasten pas op het laatste moment boeken en ook weer wat langer op vakantie gaan in eigen land.

drnthe

Drenthe is bij jonge gezinnen populair voor een bungalowvakantie. Landal GreenParks meldt dat Drenthe een regio is die het goed doet bij de gasten. Deze zomer verwacht Landal GreenParks meer gasten dan vorig jaar en de parken zien ook een stijging in het aantal Duitse gasten. Met het heerlijke weer zijn de terrassen goed gevuld, meldt David de Leeuw van Abdij de Westerburcht. Het hotel in Westerbork is tijdens de week van de Drentse Fiets4Daagse al bijna volgeboekt.

Ook de dagrecreatie bedrijven zijn enthousiast over de start van het seizoen. Erik Eefting van Joytime Groepsactiviteiten in Grolloo vertelt dat het seizoen overweldigend is gestart. Het voorjaar was ontzettend druk en ook het komende weekend verwachten zij weer topdrukte. Plopsa Indoor Coevorden kon tevens meer bezoekers verwelkomen, onder andere door het K3 weekend en de Bumba shows.
 

 
Er wordt deze zomer flink uitgepakt met mooie activiteiten; zo is er een groots optreden van het Noord Nederlands Orkest op het binnenterrein van het Gevangenismuseum Veenhuizen, kun je je opgeven voor de Water Adventure Camp Junior op camping Cnossen, zijn er onder andere boerensafari’s vanaf Landal Orveltermarke, bezoekt Eddie de Eekhoorn Camping de Eikenhof en zijn er nog veel meer activiteitenprogramma’s. Natuurlijk staat Drenthe deze zomer ook weer bol met evenementen, zoals FestiValderAa, Taribush Kuna Festival, Donderdag Meppeldag, Shakespeare Theater Diever en nog veel meer zoete verleidingen.

Comments are closed.