City Island en Pelham Bay Park in de spotlight!

Deze maand zet NYC & Company, het officiële marketing- en toerismebureau voor New York City, met haar Neighborhood x Neighborhood campagne City Island en Pelham Bay Park in de spotlight. Deze neighborhoods in the Bronx – de groenste borough van de stad – zijn uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer en bieden bezoekers een kennismaking met unieke things to do zoals paardrijden, golfen en de beste seafood restaurants.

nyc-campagne-neighborhood

De charme van City Island

Op het uiterste randje van New York City voegt City Island een flinke dosis charme toe aan the city that never sleeps. City Park beschikt over enkele van de beste seafood restaurants in de stad waaronder het historische Johnny’s Reef Restaurant en Lobster Box Restaurant. Bij The Original Crab Shanty komen liefhebbers van krab aan hun trekken met meer dan 17 verschillende crab dishes. Voor de beste surf & turf gerechten is Sammy’s Fish Box place to be. Zelf een hengeltje uitgooien kan ook: bij Jack’s Bait and Tackle zijn visbenodigdheden in alle soorten en maten te vinden. Ook op cultureel gebied heeft City Island veel te bieden. In verschillende galleries zoals Kaleidoscope Gallery is het werk van lokale kunstenaars te bewonderen. Kunst en goede koffie worden gecombineerd bij Starving Artist Café & Gallery.
 

 

Het grootste park van NYC: Pelham Bay Park

Pelham Bay Park is het grootse park van de stad met kilometers kustlijn, wandelpaden, bijzondere flora en fauna en golfbanen. Orchard Beach, de zogenaamde “Riviera van New York City” is gelegen in het park en is het enige strand in the Bronx dat vrij toegankelijk is. Voor een duik in het verleden biedt het Bartow-Pell Mansion Museum uitkomst: in het museum wordt het dagelijkse leven in Pelham Bay Park uit de 19e eeuw verbeeld. Het Bronx Equestrian Center verzorgt paardrijlessen en schitterende buitenritten door het park. Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan het Hunter Island Marine Zoology and Geology Sanctuary een absolute must.

Comments are closed.