Run op last-minutes na wereldkampioenschap

Nu de voetbalzomer voorbij is, is het voor Nederlanders tijd voor vakantie. De dag nadat Oranje de bronzen medaille won, is er een run op last-minute vakantiereizen ontstaan. Dit constateert het online vakantiehuizenportal Casamundo.nl, dat de aanvragen zondag met 50% zag toenemen in vergelijking met de zondag er voor.

Casamundo CEO Thorsten Kerwin licht toe:

Veel mensen zijn de afgelopen weken thuis gebleven om de fantastische prestaties van het Nederlandse team in Brazilië te volgen. De vakantieplanning was toen geen topprioriteit, maar nu is er een grote vraag naar vakantiehuizen losgekomen. Voor veel Nederlanders begint de zomervakantie en wenden zij zich massaal naar last-minute boekingen

Flexibiliteit en individualiteit

Zoals doorzettende vakantietrends aantonen, speelt de mate van flexibiliteit en individualiteit een belangrijke rol bij Nederlanders. Vooral nu zij zich richten tot last-minutes, vormt dit een cruciale factor. Terwijl er bij reguliere last-minute pakketreizen vaak compromissen moeten worden gesloten, kan de vakantieganger bij verblijf in een vakantiehuis of appartement de reis geheel naar eigen wens invullen. Voor veel vakantiehuizen hoef je niet eens het vliegtuig te nemen, waardoor de vakantieganger niet afhankelijk is van de beschikbaarheid van vluchten. Met name accommodaties in Italië, Frankrijk en Oostenrijk, waarbij Toscane, Bretagne en Tirol de meest populaire regio’s zijn, behoren tot topfavoriet van goed aan te rijden last-minute vakantiebestemmingen. Onder vakantiegangers die in eigen land blijven, worden accommodaties in Zeeland veel geboekt.

 

 

Voetbalfans

Voetbalfans die een beroep doen op last-minutes hoeven geen concessies te doen in hun vakantie wensen. “Bij Casamundo ondersteunen wij bij het zoeken naar last-minute vakantiehuizen. Zo bieden wij onze klant een nieuwe filtermogelijkheid, om eenvoudig de nog beschikbare accommodaties te vinden. Dankzij deze zoekfunctie vindt de aanstaande vakantieganger eenvoudig en snel de last-minute accommodaties die volledig aan de wensen voldoen. Bij het omvangrijke aanbod van ruim 300.000 individuele vakantie accommodaties op Casamundo.nl, worden voorkeuren voor bestemming, periode, prijs en mate van privacy en comfort in acht genomen”, legt Thorsten Kerwin uit.

Comments are closed.