Travel Counsellors benoemd tot Top Member The Code

Travel Counsellors is onlangs benoemd tot Top member van de Tourism Child Protection Code (The Code). Alleen organisaties die zich aantoonbaar actief inzetten tegen kindersekstoerisme krijgen een Top member status bij The Code.

Travel Counsellors vindt de bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting in toerisme erg belangrijk en ondertekende samen met ECPAT in januari 2010 The Code. Het internationale bestuur van The Code, waarvan een meerderheid bestaat uit reisorganisaties, beloonde Travel Counsellors voor de ondernomen acties door de Top member status toe te kennen.

Wat doet Travel Counsellors ter bestrijding van kindersekstoerisme?

  • We hebben in contracten opgenomen dat zakenpartners zich op geen enkele wijze dienen bezig te houden met het direct of indirect faciliteren van kindersekstoerisme.
  • Ook stimuleren wij onze zakenpartners om actief kindersekstoerisme te bestrijden. Zo gaf Fred van Eijk tijdens een workshop op de Vakantiebeurs een voorlichting over The Code en stimuleerde andere bedrijven The Code te tekenen.
  • Wij trainen onze Travel Counsellors om voorlichting te kunnen geven over het onderwerp en adequaat te kunnen reageren bij vermoedens van kindersekstoerisme.
  • Wij besteden in iedere We Love Travel Magazine aandacht aan ECPAT en de bestrijding van kindersekstoerisme.
  • Wij nodigen onze klanten uit vermoedens van kindersekstoerisme te melden bij de reisleider of www.meldkindersekstoerisme.nl

 

 

Oprichter en General Manager Fred van Eijk:

onze passie is het helpen realiseren van de mooiste reiservaringen en vakanties voor andere mensen. Wij vinden juist daarom dat het onze verantwoordelijkheid is om te strijden tegen de negatieve aspecten van het toerisme en dat kinderen niet het slachtoffer worden. The Code ligt ons nauw aan het hart vooral omdat de meeste van onze Travel Counsellors zelf kinderen hebben.

Comments are closed.