Lopen over de zeebodem naar Schiermonnikoog

In de maanden juli, augustus en september is het mogelijk om over de bodem van de Waddenzee naar Schiermonnikoog te lopen. Deze enerverende dagtocht, lopend dóór UNESCO Werelderfgoed gebied, is individueel te boeken.
wadlopen-schiermonnikoog-foto-bas-meelker

Lauwersoog

De tocht start in de haven van Lauwersoog. Hier scheept men in voor een tochtje over het Wad. Na een ongeveer een uurtje varen worden de wadlopers afgezet op de zandplaat Brakzand, mídden op het Wad. Vanaf hier begint de 3 uur durende wadlooptocht naar het eiland Schiermonnikoog.
Onderweg vertelt een gediplomeerd wadloopgids alles over de invloed van tij (eb en vloed) op de flora en fauna van het Waddengebied. Én waarom de Waddenzee in 2009 door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Kortom, wat maakt dit gebied nu zo bijzonder? Ook is er kans om zeehonden te zien.
 

 
Nadien is er tijd voor een hapje en drankje op Schiermonnikoog, waarna de bus en de boot de wadlopers weer terugbrengen naar het vasteland van Nederland.

De kosten van deze dagtocht, inclusief een hapje en drankje op Schiermonnikoog bedraagt €52,50 per persoon. Reserveringen via www.tourdewadden.nl/lopenschier

Comments are closed.